VYDATNÉ POMAZÁNKY

2.6K
Dnes jsem si pro tebe připravil dvě moje oblíbené pomazánky. Příprava je jednoduchá a rychlá. To je důvod, proč je mám tak rád. Obě jsem měl hotové do půl hodiny a kdybych málem nepodpálil barák, byly by pomazánky hotové ještě dřív. Ač se mi to nepřipouští lehce, musím přiznat, že jsem asi úplně první, kdo spálil papriku i s pečícím papírem pod ní. Po vysoce odborném hasičském zásahu, při kterém se mi podařilo vyprostit spálenou papriku ze spárů zuhelnatěného pečícího papíru, se už naštěstí žádný zádrhel nestal. Naštěstí u papriky použité v tomto receptu není problém, když jí někdo spálí na uhel, stačí ji pouze oloupat a nikdo nepozná, že se vám stala neplecha. Takže moje rada na závěr zní: Nečekej na to až skončí výměna manželek a jdi se na tu papriku podívat, jestli už náhodou není v plamenech.
Co budeme potřebovat na pomazánku ze sušených rajčat:
  • 100g sušených rajčat,
  • 200g lučiny,
  • 3 lžíce bílého jogurtu,
  • chléb,
  • sůl.
Sušená rajčata nakrájej na menší kousky a smíchej je s 200 g lučiny, 3 lžícemi bílého jogurtu a špetkou soli. Celou směs rozmixuj tyčovým mixérem a pak už jen namaž na chleba.


Co budeme potřebovat na pomazánku z pečené papriky:
  • 1ks červené papriky,
  • 200g lučiny,
  • 1 lžíce bílého jogurtu,
  • chléb,
  • zelenou petrželku,
  • sůl.
Papriku dej do trouby předehřáté na 200°C a nech ji v 15 minut vstříc svému osudu. Poté ji vytáhni a dej ji do misky, kterou následně zabal fresh folií. Papriku nech pořádně zapařit. Po deseti minutách papriku vyndej, oloupej a nakrájej na menší kousky. Papriku smíchej s 200 g lučiny, 1 lžíci jogurtu a nasekanou petrželkou. Pak už stačí vše jen smíchat a opět namazat na chleba.
Každá z pomazánek vytvořená z toho množství vystačí na 4 chleby.



 

Zapojte se do konverzace

  1. Spolu u stolu says:

    Páni, vypadá to fest lákavě. Jen já bych musela hodně násobit dávku 🙂
    Krásný víkend, Klárka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena