CESTA NA OSTROV BOHŮ

1.7K
Trvalo dlouho, než jsme se poprvé rozhodli absolvovat dlouhý let. Ne, že bychom nechtěli vidět exotickou krajinu, ale my jsme prostě nemohli. Moje panická hrůza z létání se vždy dala ukočírovat pouze na krátkých letech a tak překonat let delší než 3 hodiny pro mě byla opravdová výzva. Ani nevím proč, ale z nějakého důvodu jsem si na tuto nemoc naordinovala lék nazývaný Emirates a nyní se ho snažím užívat třikrát ročně a musím přiznat, že se po něm cítím vážně skvěle. Snad jedinou nevýhodou tohoto léku je, že si na jeho užívání během krátké chvíle vypěstujete intenzivní závislost. My jsme s Emirates absolvovali již 20 letů a prostě už nemůžeme jinak. Na Bali jsme s nimi letěli samozřejmě také! Proč se tedy u nás staly tak oblíbenými?
 
Poměr cena výkon je prostě bezkonkurenční. Za dobu našeho cestování jsme již vyzkoušeli několik velkých leteckých společností jako například Lufthansa, Air France, Swiss air, Quantas, ale Emirates jsou prostě Emirates. 
  • Příjemné a krásné letušky a ještě hezčí stevardi ve velmi stylovém oblečení mluvící několika cizími jazyky. Není výjimkou narazit na česky či slovensky mluvící personál.
  • Hračky pro děti, které mě zatím nezajímají, ale Franta se už těšíš, až je jednou skrze našeho prcka s nimi pohraje. No myslím, že si ještě nějaký rok počká. 
  • Emirates jsou sice o něco dražší než nízkonákladovky, ale zase na rozdíl od nich si v letadle nepřipadáte jak sardinka. Místa na nohy je tu vážně dostatek a složí se zde i robusnější postavy.  
  • Nepřekonatelný palubní servis, zahrnující velké množství nealkoholických i alkoholických nápojů v ceně. To je pro našince jak magnet. Jakmile je něco zadarmo, čecháčkovi to prostě neunikne. I když to nepijou stejně je na závěr letu celý bar kompletně vyluxovaný. Nám stačí na let jeden Jack s Colou a to, že se náš soused vždycky zlinkuje a ještě si odnáší plnou tašku miniaturních pitíček domů, nás vždy pobaví a ač nejsme v tomto případě Češi jako poleno,  při letu Dubaj – Praha, se zas opět cítíme jako doma.
  • Opravdu chutné jídlo s možností výběru hlavního chodu ze dvou variant. Před odletem si lze i bezplatně objednat jídlo vegetariánské, dietní či zohledňující vaši víru. Do pusy si nestrkáte plasty, ale můžete jíst jako normální člověk kovovými příbory. Jídlo se servíruje několikrát v závislosti na délce letu a i při krátkém letu Praha – Dubaj vás čeká jak hlavní tříchodové menu tak večerní snack.
  • Co se týká jídla tak nespornou výhodou je i Meal voucher. Kdo jiný vám dá během přestupu na letišti najíst zdarma než Emirates? Pokud letíte s Emirates a váš přestup v Dubaji je delší než 4 hodiny můžete se na základě meal voucheru najíst v jedné z 15 ti restaurací. My osobně máme nejlepší zkušenost z Mc Donalds. Sice tím porušíte vaši dobře najetou zdravou životosprávu, ale dostanete zde zaručeně největší porci, což se při přestupu trvajícím i 19 hodin opravdu hodí vědět.
  • Dubajské letiště je největší letiště na světě a proto vám čas strávený zde, utíká mnohem rychleji než kdekoliv jinde. Jedná se o nejpřehlednější letiště, které jsme kdy zažili a tak nemusíte mít strach z toho, že se při přestupu strátíte! Pro delší přestupy je výhodou velké množství lehátek, které lze využít ke spaní, na kterých jsme však zatím spočinuli pouze zrakem než hýžděmi, protože jsou stále plně obsazené.  
Abychom jen nepěli slávu tak musíme přiznat, že za ty roky co s Emirates trávíme čas, se o nás personál nestará už tak jak dříve. Ano, najde se zde i takový personál, který vám před vzletem nepřinese napařený ručník, na který jste už zvyklí. To je vážně tragédie :)… i přesto však úroveň Emirates stále hravě strčí všechny letecké společnosti do kapsy.

Zapojte se do konverzace

  1. Kristýna Tulachová says:

    Ty jo, tak už asi vím, kterou společnost volit, až někam poletím. Super článek! 🙂 S Emirates jsem letěla asi jen jako malá, takže si nevzpomínám, každopádně si moc dobře vzpomínám na tu nejhorší společnost. Tunis Air… už nikdy víc, ani to místo, ani ta společnost 😀

    1. Markéta says:

      Tunis air je vážně děsivá společnost, též jsem měla již tu čest s nimi letět a to zrovna v létě kdy jejich dvě letadla měli nehodu… opakovat bych tento zážitek nechtěla. JInak děkujeme za pochvalu článku, snad pomohl!

  2. Piosek says:

    Krásný článek, to jídlo vypadá opravdu skvěle! Takové jsem v letadle ještě neviděla a to už jsem se také párkrát v nějakém ocitla. Nejspíš si budu muset na svou paniku z létání také něco podobného naordinovat 🙂

    Piosek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena