JELENÍ STEAK S MRKVOVÝM PYRÉ

2K

Zvěřina je jedním z nejkvalitnějších mas a vždy, když máme možnost z takového masa vařit, užíváme si to plnými doušky. Když jsme posledně dostali svíčkovou z mladého jelínka, rozhodli jsme se příliš neexperimentovat a raději vsadili na jistotu. Sůl, pepř a rozpálená pánev je přeci tím nejlepším, co jsme na něj mohli použít. Ke steaku jsme uvařili pyré z kořenové zeleniny, která chuť divokého jelena krásně podtrhla a tato kombinace nás tak naladila na příjemnou podzimní vlnu.   

Co budeme potřebovat:
  • svíčková z jelena,
  • 5 brambor,
  • 1 velká mrkev,
  • 30 g másla,
  • sůl,
  • pepř.

Oloupané a nakrájené brambory si dáme vařit v osolené vodě s kmínem. Přidáme na malé kousky nakrájenou a oloupanou mrkev. Vše vaříme společně až do úplného změknutí. Uvařenou zeleninu rozmixujeme s trochou másla tyčovým mixérem.

Na plotýnce necháme rozpálit pánev a poté na ni vložíme maso, které opékáme z každé strany 4 minuty. Pokud máte chuť, je možné přidat na pánev pár snítek bylinek, které maso krásně provoní. Steaky solíme a pepříme až na závěr dle vlastní chuti. Šťávu, která z masa zbude, neopomíjíme a při servírování ji nalijeme na pyré.
Doba přípravy 45 minut s náročností 2/5.

Zapojte se do konverzace

  1. Unknown says:

    Tak to vypadá naprosto dokonale! Z tvých fotek by šla udělat normálně kuchařka (což je i tak trochu mým snem). Jsou fakt jak od profesionála♥

    http://www.jdeocestu.blogspot.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena