12 MĚSÍCŮ S NEPLECHOU

2.2K
Foto Barbora Bistiak
Rok se s rokem sešel a opět přichází ta doba bilancování a hodnocení roku uplynulého. Ani my jsme se takovému zhodnocení nevyhnuli a tak pokud se právě prodíráte těmito řádky, dovolte, abychom Vás připravili o deset minut Vašeho vzácného času.
Když jsme loni tento blog zakládali, ani by nás nenapadlo, že Vás sem bude chodit tolik! A co víc? Že vás sem bude chodit každý měsíc ještě více… Apropo věřili byste tomu, že už je to rok co jsme založili Neplechu na plechu? To to zase uteklo!… Prvotní myšlenou blogu bylo naučit se vařit podle Sandtnerky a vyzkoušet tak během roku 100 receptů z její  knihy.  A to je jedna z těch věcí, která se nám nepovedla, tak jak bychom chtěli. Sice nás provedla základními recepty, díky kterým jsme si osvojili techniku vaření české kuchyně. Bohužel nám však náš vytyčený cíl stovky receptů zhatila nenadálá událost v podobě budoucího přírůstku, který mi nedal pokoje a hatil tak plány s jakýmkoliv vařením. Sezení na vejcích mě zaměstnalo natolik, že jsem nebyla schopná na jídlo ani pomyslet a tak jsem správu Neplechy nechala na mužské části naší sestavy, který slíbil, že se o vše postará. Zhruba po 3 měsících jsem se konečně odhodlala podívat na obrázky jídla na našem blogu a s hrůzou v očích jsem zjistila, že náš projekt utrpěl vážnou trhlinu! Zjistila jsem totiž, že poslední článek, je článek, který jsem publikovala já v květnu a od té doby na blogu nepřibyla ani čárka, ani fotka, prostě prd! A takhle to u nás chodí, ale já se tím netrápím. I přes tuto tříměsíční absenci, jsme pro Vás uvařili 65 Sandtnerkovských výzev a celkem připravili 121 originálních receptů! No na jakém foodblogu toto máte? Ani

letos bychom však nechtěli na Sandtnerku zanevřít a tak máme v plánu
opět se každou neděli pustit do sandtnerkovské výzvy. Tomu hraje do
karet i to, že Ježíšek
byl tyto Vánoce obzvláště nápaditý a po prochození antikvariátů přinesl
Sandtnerku v o něco novějším kabátě… Stejně mám báječného muže!.. Můžeme se tak pustit do vaření se
vší vervou a hlavně bez obav z toho, že by naše starožitná kniha mohla utrpět
újmu! 

I přestože jsem Sandtnerkovskou výzvu vyloženě podcenili je tu i pár světlých okamžiků, které náš blog zaznamenal. Hned po třech měsících naší existence, jsme byli vybráni do top 10 v soutěži Food blog roku v kategorii aperol spritz. Zúčastnili jsme se tak slavnostního vyhlášení v krásných prostorách tovární stavby KOTELNA v pražském Karlíně a velmi si užili příjemnou atmosféru této akce. V létě přišla nabídka, zúčastnit se foodblogerského srazu v kavárně Kare v centru Prahy a my ji neváhali využít. Ochutnali jsme zde spoustu skvělých jídel, seznámili jsme se se známými foodblogery a navázali spoustu skvělých kontaktů! Ke konci roku jsme pro Vás na zakázku napekli poctivé staročeské cukroví, po kterém se jen zaprášilo a rok zakončili účastí na vánoční akci Strom přání, kde místní krajský úřad obdaroval děti z dětských a azylových domovů. My jsme děti učili malovat perníčky a udělali tak radost nejen dětem bez rodin, ale i nám samotným. Vždyť co je hezčího než rozdávat radost! 
Celkově hodnotíme uplynulý rok jako úspěšný a to nejen v osobním, ale i v tomto blogerském životě. S blogem jsme se posunuli dále než, jsme čekali a za to všechno vděčíme hlavně Vám! Děkujeme, že trávíte svůj drahocenný čas na Nepleše rádi a že Vás naše recepty baví. Doufáme, že Vás budeme bavit i nadále a věříme, že se tu za rok opět sejdeme! 

Zapojte se do konverzace

  1. Aničkå Brouky says:

    Hodně štěstí a nových vracejících se čtenářů v novém roce 😀

  2. Martina says:

    Hodně úspěchů do dalšího blogerského roku, Martina

  3. Helena Davidová says:

    Moc gratuluji k prvním narozeninám a přeji spoustu podobně spokojených a úspěšných let.
    Helena

  4. Unknown says:

    Doufám, že vám nejen blog ale i život bude dál dělat radost a že rok 2017 bude ještě víc úspěšnější! 🙂
    http://www.jdeocestu.blogspot.cz

  5. Michaela N. says:

    to cukroví vypadá nádherně 🙂

  6. Amelie says:

    Gratuluji k narozeninám, tu knihu musím taky sehnat:-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena