MÁSLOVÉ TAŠTIČKY

3.3K

Tak a je to zase tady! Dnes je svátek svatého Valentýna! Svátek ryze nečeský, nýbrž z anglosaských zemí s láskou osvojený. Všechny sice o něm zarputile tvrdíme, že ho neslavíme (jsme přeci Češi!), ale stejně každá v hlouby duše doufáme, že právě tento den donutí naše polovičky k tomu, aby dnes za námi přichvátali z práce s co největším pugetem růží. Ano, i já doufám, že dnes Franta někde sežene bílého koně a v převleku prince přiklusá s nějakým velmi romantickým darem. Je mi však jasné, že stejně jako uplynuté tři týdny, i tento den prožijeme v rytmu, který nám bude určovat náš vykutálený 22 denní Štěpánek. Místo romantické večeře nás tak čeká neutuchající dětský pláč a jediný, kdo se nají, bude ten náš melounek, který je věčně napojený na nonstop bar v podobě mého prsu. No jo, nikdo netvrdil, že to bude lehké! S naším drobkem v náručí však stejně tento den prožijeme zamilovaní jak nikdy!   
Když jsme na podzim prvně zkoušeli domácí listové těsto, uchvátilo nás natolik, že bylo jasné, že se v naší kuchyni stane stálicí a dnešek je tak ideální čas na to, znovu tento recept oprášit!
Co budete potřebovat (na 15 ks kapsiček):
  • 150 g másla,
  • 150 g hl. mouky,
  • 1 vajíčko,
  • sůl,
  • 2 lžíce citrónové šťávy,
  • 3 lžíce vlažné vody,
  • 150 g tvarohu,
  • 100 g ovoce.
Mouku rozdělíme na tři díly. Jeden díl mouky spojíme se změklým máslem, zabalíme ho do fresh folie a necháme odležet několik hodin v ledničce do úplného ztuhnutí. Zbylé dva díly smícháme se špetkou soli, žloutkem, vlažnou vodou, citrónovou šťávou a vypracujeme v hladké těsto. Poté těsto rozválíme na pomoučeném vále. Následně jemně rozválíme i máslové těsto, a to přes fresh folii. Máslové těsto položíme na první těsto, do těsta ho zabalíme a dohromady rozválíme do obdelníku. Po délce těsto složíme natřikrát a dáme ho do studena odpočinout. Poté těsto znovu rozválíme a natřikrát přehneme. Tento proces opakujeme ještě dvakrát. Z rozváleného těsta vykrájíme vykrajovátkem srdce. Na polovinu srdcí naklademe tvaroh a ovoce dle chuti (já použila borůvky a maliny). Dbejte na to, aby náplně nebylo moc, aby byla pouze uprostřed a poté co ji přiklopíme nenaplněnými vykrájenými srdci, nemohla nám náplň vytéci. Okraje srdcí pomačkáme tupým nožem a naklademe na plech vyložený pečícím papírem. Taštičky pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C na 25 minut. Horká srdíčka jemně posypeme moučkovým cukrem a jen co mírně vystydnou, můžete je podávat.
Doba přípravy 1,5 hodiny s náročností 3/5.  
Co jsme kuchtili na Valentýna vloni?

Zapojte se do konverzace

  1. Ještě jsem nikdy domácí listové nedělala, ale chci to někdy zkusit. Je to strašně pracné, ale určitě to musí být výborné! A tyhle taštičky vypadají skvěle! 🙂

    Days of Daysy

  2. lifeinpicturesbylu says:

    Jeeee tie vyzerajú dobre :))
    LIFE IN PICTURES BY LU

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena