SANDTNERKOVSKÁ VÝZVA 73: KŘENOVÁ OMÁČKA

2.3K
O Vánocích se Franta s dárkem opět vytáhnul! Jelikož usoudil, že ta naše starožitná Sandtnerka by si už zasloužila odejít do knižního důchodu, rozhodl se prochodit liberecké antikvariáty, aby v jednom z nich sehnal totožný opis této kuchařky. Knihu mi daroval pod stromeček a já teď vařím podle ní. Nemohu přeci dopustit, aby se ten náš rodinný poklad zcela rozpadnout! 
Když jsem knihu pečlivěji zkoumala, abych zjistila, zda jsou recepty s tou naší původní knihou shodné, všimla jsem si zajímavých poznámek předchozího majitele. Slova jako výtečné, vynikající a skvělé jasně naznačovaly, které recepty jsou opravdovými favority. Díky tomu, že jsme snad žádný z nich zatím nezkoušeli, bylo jasné, že právě tyto recepty budou jedny z prvních, které zavítají do naší kuchyně. Dnes tak přišel ten správný čas na to, abychom se do těchto receptů pustili a to, který přijde na řadu jako první, jsme věděli naprosto přesně. Vsadili jsme na neodolatelnou poznámku “výtečná křenová omáčka.”
Co budete potřebovat (pro 5 osob):
  • 1/2 litru sladké smetany,
  • sůl,
  • 3/16 l smetany,
  • 30 g mouky,
  • 30 g křenu,
  • 20 g cukru,
  • 10 g mandlí.
Recept podle Sandtnerky:
Do vařící osolené smetany nalijeme studenou smetanu s umíchanou moukou a stále míchajíce ji povaříme. Pak zamícháme do omáčky cukr, strouhaný křen, dobře usekané, oloupané mandle a omáčku hned podáváme.
Recept je tak dobrý, že na něm není co měnit! My jsme navíc přidali vařené hovězí maso, které s domácími kynutými knedlíky vykouzlily nezapomenutelný nedělní oběd.
Doba přípravy 30 minut s náročností 0/5.

Zapojte se do konverzace

  1. ploduska says:

    3/16 l mě dostaly 😳
    Už se vidím, jak to , já poctivka, odměřuju 🤔🤔

    1. Markéta says:

      Taky mě ty její míry nepřestávají překvapovat! 🙂

  2. KaM Patchwork says:

    Děkuji moc za návštěvu :o), kochám se u Vás a kochám a určitě vyzkouším, vyrostla jsem na koprovce, cibulačce, hřibovce i křenovce :o), už se těším, přeji krásné jaro

  3. Magdalena Sobeck says:

    No tomu říkám nádhera!
    Mńam!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena