FILMY CO DĚLAJÍ NAŠE VÁNOCE TAK VÁNOČNÍMI

1.3K

Jen co vložíme do trouby první plech vykrájených perníků, začne se domem linout neodolatelná vůně skořice, badyánu, hřebíčku a anýzu. V tu chvíli všichni víme, že Vánoce jsou opět tady! Venku je brzy tma, města rozsvěcejí své vánoční stromky, mrzne a my se chumláme do velkých svetrů, ve kterých doma u krbu popíjíme horký čaj. Jak já mám toto období ráda! Ráda si zapálím svíčky, rozsvítím svícen na okně a spolu s oblíbeným filmem si navodím vánoční pohodu. Taky máte své oblíbené vánoční filmy, bez kterých si už Vánoce ani nedokážete představit?  My jich máme hned několik!


Ať už je to SÁM DOOMA nebo SÁM DOMA ZTRACEN V NEW YORKU, tyhle kýčovitě americké komedie k našim Vánocům prostě už tak nějak patří. Stejně tak k nim patří i vánoční film JACK FROST, plný lásky, smutku, ale i životního ponaučení a když po smutném filmu s dobrým koncem přijde Clark z filmu VÁNOČNÍ PRÁZDNINY a opět nemůže rozsvítit světelnou výzdobu na svém domě, skvěle nám to nastartuje tu správnou vánoční náladu.

Americké komedie krásně dokreslí vánoční atmosféru, ale klasika je prostě klasika. Dokážete si snad představit Vánoce bez pohádek jako je PRINCEZNA SE ZLATOU HVĚZDOU NA ČELE, S ČERTY NEJSOU ŽERTY, ŠÍLENĚ SMUTNOU PRINCEZNOU nebo snad Libuškou z TŘÍ OŘÍŠKŮ PRO POPELKU. My rozhodně tedy ne! A tak se bez nich žádné naše vánoční pečení neobejde! Štědrý den je takový velký pohádkový maraton, který vždy krásně doplní Walt Disneyho Elza a jejího LEDOVÉHO KRÁLOVSTVÍ. 


Asi pochopíte, že v našem výčtu vánočních filmů nemůže chybět ani taková romantika jakou je film LÁSKA NEBESKÁ. Věřili byste tomu, že ho Franta viděl před dvěma lety prvně? Ano, vážně tomu tak je a vážně se mu líbil! Komu by se také nelíbilo tolik lásky v jednom filmu, že? Tou nejkrásnější tečkou za Štědrým dnem je však naše Česká vánoční filmová klasika PELÍŠKY. Vždy když rozbalíme dárky pod vánočním stromkem, usedneme na gauč a spolu s chlebíčky hltáme jednu hlášku za druhou. Pelíšky jsou naší filmovou tečnou za Štědrým dnem.


A jaké vánoční filmy máte rádi Vy?



Zapojte se do konverzace

  1. Magdalena Sobeck says:

    sám doma, láska nebeská a pelíšky, to jsou moje top 3

  2. Anonymní says:

    A my máme kromě pohádek a Lásky nebeské taky ještě oblíbeny krásně namalovaný webový kalendář Déčka http://www.decko.cz/advent
    A taky rozhlasové pohádky!
    Anna C.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena