NEPLEŠÍ ROK 2017

1.8K

Dnes je poslední den roku 2017 a my opět nestačíme kroutit hlavou nad tím, jak rychle těch 365 dní uteklo. Konečně mi začínají dávat smysl ty věty, které mi před porodem hlásaly, že s dětmi utíká život ještě rychleji a ač si to chceme připustit nebo ne, v poslední době se jen necháváme unášet proudem událostí, které pomalu ani nestíháme vstřebávat. Přišel čas, se trochu zastavit a zamyslet se nad tím, jaký ten letošní rok byl, co nám dal, co vzal a co je potřeba si z něho vzít pro ty budoucí a doufejme že ještě lepší zítřky. 





Letošní rok v nás zanechal velkou stopu, která náš život posunula zcela jiným směrem, než jsme byli doposud zvyklí. Ze vstřebávání zážitků z cest po světě jsme se rázem přesunuli k plenkám a hodnocení pokroků ve vývoji našeho syna. Ze dne na den se nám tak život obrátil o 360° a my poznali nehynoucí lásku, ale i veškerá negativa, která rodičovství nese a ze kterých se snažíme brát jenom to dobré. 



I přestože se od ledna veškerá pozornost točila kolem našeho nového přírůstku, snažili jsme se prvorozené dítko jménem Neplecha také nenechat bez povšimnutí. Za těch 365 dní jsme na blog přidali 152 příspěvků, které čítaly 131 receptů a 21 lifestylových článků. Strávili jste tak s námi mnoho dní plných světové kuchyně, ale také 43 Sandtnerkovských nedělí, které nás během dvou let dovedli k cíli proniknout do tajů České kuchyně. V souhrnu jsme za ty dva roky Nepleší existence vyzkoušeli více než 100 receptů z této prvorepublikové knihy a prohloubili tak naše kuchařské umění v oblasti České kuchyně. Nezůstalo však pouze u vaření, i přestože se kolem něj vše točilo. V březnu byla Neplecha nominována na objev roku v soutěži Aperol spritz foodblog roku 2016, ve které sice nezvítězila, ale na druhou stranu si odnesla umístění mnohem zajímavější, díky Vám jsme se stali jedním z TOP 10 nejoblíbenějších foodblogů v České republice a návštěvnost tak ještě více vzrostla! Dozvědělo se o nás mnohem více lidí a otevřeli se nám nové možnosti.

V květnu jsme dostali nabídku upéct koláče pro pana prezidenta v rámci oficiální návštěvy Libereckého kraje a ač může být pro mnohé rýpaly toto téma dosti kontroverzní, my jsme tuto nabídku přijali s nadšením a velkým respektem (Jak to všechno probíhalo si můžete přečíst ZDE.).

Květen však nebyl pouze o našem pečení pro hlavu státu, pekli jsme i pro Vás. Tentokrát v rámci květnového Restaurant day, který proběhl ve Vratislavicích u Liberce a na který jste neváhali za námi přijet až ze vzdáleného Hradce! Díky, že jsme Vás mohli vidět osobně! Účast na Restaurant day přinesla účast na další nově vznikající Liberecké akci zvané Tatrhy, která měla takový úspěch, že jsme se jí letos rozhodli zúčastnit dokonce dvakrát! Dvakrát jsme se zúčastnili i již zmiňovaného Restaurant day, tentokrát však z trochu jiného soudku, na ten prosincový jsme totiž byli pozváni jako “kuchaři” a uspořádali pro Vás tak cooking show na vlnách indonézské kuchyně. Některým však ochutnávání našich dobrot stále ještě nestačilo a tak jsme se po nepříliš dlouhém přemlouvání rozhodli napéct cukroví na zakázku. Ač jsme letos měli kapacitu na naše možnosti poměrně vysokou, byla k našemu neuvěření celá kapacita po pouhých 2 hodinách zveřejnění příspěvku o možnosti objednání beznadějně vyčerpána. Během prosince jsme tak pro Vás napekli téměř 50 kg vánočních dobrot, které zahrnovalo 9 858 kousků cukroví, 250 ks makronek, 703 ks perníků, 10 štol a 650 minizákůsků. V kuchyni jsme tak tento měsíc strávili nekonečných 157 člověkohodin a k tomu ještě dalších 19 hodin balili balíčky. To je celkem porce že? Ač jsme toho měli chvílemi plné kecky, stejně to za tu práci stálo. To vaše nadšení při předání balíčku a zprávy, které jste nám pak posílali po ochutnání, to je totiž ta největší odměna, kterou může bloger dostat a pro kterou to vlastně i děláme! Letos jsme toho napekli vážně hodně! Nesmím však zapomenout ani náš rozhovor pro rádio Český rozhlas Sever, to byla totiž teprve jízda! Asi Vám nemusím říkat, jak moc jsem byla nervózní, kord, když jsem v tom opět zůstala sama, jelikož Franta musel do práce. To se tak hold někdy přihodí. Na druhou stranu si vyšetřil volno na různá blogerská pozvání, které jsme během roku absolvovali. Skvělý byl například workshop v Créme de la Créme (článek ZDE) nebo ochutnávky v restauraci La Loca (článek ZDE), kterou jsme absolvovali hned dvakrát, jednou pro letní a podruhé pro podzimní menu. Díky blogu jsme získali možnost setkat se skvělým šéfkuchařem Mirkem Kalinou nebo také ochutnat zcela unikátní skotskou whisky Chivas Regal Icon, která je namíchána z několika vzácných druhů whiskey, kde některé z nich pochází z již neexistujích palíren. Nikdo jiný na světě už tedy nemůže vypálit stejnou whiskey. Nedostupnost vstupních surovin se podepsala na exkluzivitě této lahve a zaručila jí čestné místo v oblasti investičních příležitostí. Byl to vážně nevšední zážitek!

Rok 2017 byl pro Neplechu plný změn. Bylo náročné se po příchodu Štěpánka do naší rodiny srovnat s novým režimem, který bude vést ku spokojenosti nás všech. Neplechu jsme však nechtěli opustit a na nový režim tak postupně nastolili tak, aby i Neplecha mohla fungovat tak jak dříve. Díky Vaší podpoře totiž víme, že má naše práce smysl a velmi si vážíme toho, že vás naše recepty baví, vždyť i Vám vděčíme za to, čím neplecha je! Děkujeme, že nás čtete, že nám píšete, i že podle nás vaříte a podporujete nás tak neusnout na vavřínech. Bez Vás by to prostě nešlo a hlavně by to bez Vás vůbec nemělo smysl. Děkujeme Vám a přejeme Vám krásný vstup do roku 2018!

Zapojte se do konverzace

  1. Helena Davidová says:

    Ať máte i ten následující rok tak hezký! Moc vám to přeji, Markét!
    Štěpánek je kouzelné miminko!
    Helena

    1. Markéta says:

      Moc děkujeme, také přejeme do nového roku jen to dobré!

  2. KaM Patchwork says:

    Moc povedený blog,ráda čtu a myslím vždy na svou babi :o),nádherná nálož cukroví, jste moc šikovní,
    přeji pohodový rok ve zdraví a lásce,ať Vám Štěpánek dělá radost :o) ♥

    1. Markéta says:

      Děkujeme, jsme rádi, ze se líbí! Také přejeme pohodový rok 2017.

  3. Zuzulienka says:

    Wau, tak vy ste toho stihli velmi vela popri starostlivosti o dietatko. Držím palce, nech sa vám dari a nech drobček rastie a je zdravý.
    Štýl ženy

    1. Markéta says:

      Moc děkujeme. Krásný rok i Vám!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena