CHIA BRAMBORÁKY

2.4K
To je tak, když se vám manželka začne zabývat zdravou výživou! Najednou se poměr chutných potravin jako bůček, slanina a smažené brambůrky začne nebezpečně snižovat a jejich místo náhle   nahradí až děsivě vyhlížející množství surovin typu vločky, cizokrajné ořechy, nejrůznější semena, obiloviny a ovoce! Největší poměr zaujímají jakási chia semínka a jelikož mi bylo vytknutu, že jsem ještě nic s těmito semínky nevařil, tak jsem to tak nemohl nechat. Nacpal jsem je do prvního jídla, které jsem měl naplánované! To, že to bylo zrovna jedno z nejmastnějších jídel jistě znásobilo léčivé účinky semínek. Ale dost už té ironie nebo mi bude článek opět zcenzurován. Tím, že jsem chtěl použít do bramboráků chia semínka, mohl jsem vynechat mouku. Semínka totiž bramborákům dodala dostatek vlákniny a dala vzniknout jídlu vhodnému i pro bezlepkáře. Je to zdravá varianta poměrně nezdravého jídla!
Co budete potřebovat:
  • 1 kg brambor,
  • 2 vejce,
  • 20 g chia semínek,
  • 1 a 1/2 stroužku česneku,
  • 1 cibule,
  • 2 lžičky soli,
  • 2 lžičky majoránky.
V kuchyňském robotu si nastrouhejte brambory a cibuli. Poté do směsi prolisujte česnek. Přidejte vejce, chia semínka, sůl a majoránku. Vše důkladně promíchejte a osmažte na pánvi na rozpáleném oleji.  
Doba přípravy 1,5 hodiny s náročností 2/5. Ze směsi připravíte 10 menších bramboráků.

Zapojte se do konverzace

  1. Unknown says:

    Bramboráky jako takové ty klasické mám moc ráda! Se semínky jsem je ještě tedy nikdy nezkoušela, ale z hlediska výživy je to moc fajn a i podle fotek to vypadá lákavě 🙂

  2. Unknown says:

    To vypadá skvěle! 🙂 Mám plný pytel chia semínek, tak je konečně využiji. 😀

  3. Nikolka Bujokova says:

    Už se pečou 👍🏼

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena