SANDTNERKOVSKÁ VÝZVA 11: TVAROHOVÉ KNEDLÍKY SE STROUHANOU HOUSKOU

1.8K
Již několik týdnů předem se dá těžko přehlédnout, že se blíží svátek svatého Valentýna. Ze všech stran se na vás valí srdíčkové reklamy, romantická výzdoba a letáčky s upoutávkou na romantickou večeři. A najednou je to tady! Program plný slaďáren před kterými neutečete a tak i přesto, že se každý rok oba tváříme, že tento svátek jde zcela mimo nás, je člověk stejně tak nějak automaticky pod tlakem, který jasně naznačuje, že by  měl něco předvést a překvapit svou drahou polovičku! Každý rok to prokaučuju a tak jsem letos nenechal nic náhodě. Vybičoval jsem se a dnešní Sandtnerkovskou výzvu pojal valentýnsky! Připravil jsem si pro Markétu tvarohové knedlíky s omáčkou z lesních plodů. Doufám, že by to mohlo inspirovat i tebe.
Co budeme potřebovat:
  • 40 g másla,
  • 2 vejce,
  • 120 g strouhanky,
  • 20 g hrubé mouky,
  • 250 g tvarohu,
  • sůl,
  • citrónová kůra.

Recept podle Sandtnerky:

V míse umícháme máslo, sůl, žloutky a citrónovou kůru. Poté přidáme prolisovaný tvaroh, z bílků sníh současně se strouhankou a moukou. Z těsta uděláme pět knedlíků, které vaříme v osolené vodě 12 – 15 minut. Uvařené knedlíky natrhneme vidličkou, pomastíme máslem a posypeme osmaženou strouhankou. Také můžeme podávat knedlíky s ovocnou šťávou, povidlovou omáčkou nebo meruňkovou omáčkou.
Knedlíky jsem dělal přesně podle receptu a na závěr jsem je zalil na pánvi rozpuštěným lesním ovocem s cukrem a trochou skořice. Na závěr jsem na knedlíky dal ještě zakysanou smetanu, aby byl úspěch zaručen! Je však na vás jakou variantu zvolíte.
Doba přípravy 30 minut s náročností 2/5. Z této várky vytvoříte 5 knedlíků což je akorát pro dvě osoby.

Zapojte se do konverzace

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena