MISTR HAMBURGER

3.3K
Burger je jednoznačně králem fast foodových jídel a zároveň i jedním z kulinářských symbolů Ameriky! Stal se natolik oblíbeným, že se díky svému neodolatelnému charisma vetřel snad do celého světa a celý svět si teď na něm pochutnává. Co k němu více dodat. Svým šarmem uhranul i nás a hned po prvním kousnutí zapříčinil lásku na celý život. No, a jelikož ten z Mekáče je už dávno out, děláme si ten svůj milovaný burger doma sami a s námi do toho můžete jít i vy!

Co budete potřebovat:

  • 1 kg mleté hověziny,
  • sůl,
  • 20 g másla,
  • 2 rajčata,
  • 16 plátků slaniny,
  • 8 plátků čedaru,
  • 2 cibule,
  • salát little jam,
  • 200 g majonézy,
  • 100 g kečupu,
  • 1 menší cibule. 
Mleté maso si rozdělte na 8 stejných dílů, ze kterých vypracujte burgry. Z obou stran je posolte a potřete rozpuštěným máslem. Dejte je na pánev a pečte 4 minuty z každé strany a na závěr přidejte sýr, aby se pěkně rozpustil. Mezi smažením burgrů si na druhé pánvi osmahněte slaninu a na kroužky nakrájenou cibulku.
Do housek naklaďte zeleninu dle libosti. Dejte do ní maso, na vrch osmaženou cibuli, slaninu a pořádnou porci dipu s majonézy, kečupu a nadrobno nakrájené cibule. Tomuto burgru prostě nemůžete odolat!


Domácí housky na burger můžete připravit podle receptu ZDE.

Zapojte se do konverzace

  1. Unknown says:

    Sbíhají se mi sliny. S přítelem pořád hledáme novou a dobrou burgrárnu

  2. Lucka says:

    No teda, ten vypadá skvěle! Hned bych si ho dala! Taky jsem s přítelem propadli domácím burgerům! A máme několik zásad, ke kterým jsme se postupně dopracovali: housky kupujeme buď u malého pekaře nebo je peču sama doma, maso kupujeme u soukromníka a samozřejmě si ho sami meleme, zkoušíme různé varianty – s houbama, s domácí BBQ omáčkou, s cibulovou remuládoum, s volským okem a tak. No a třešničkou našich burgerů je domácí majonéza, která se nedá s kupovanou srovnávat! 🙂 Tak a teď bych si ten domácí hamburger nejradši dala! Hezký pátek a burgerům zdar! 🙂

    Lucka http://www.sleepy-cat.com

  3. Ajvenova says:

    Bože milujem burgre a toto vyzerá božsky!! Musím vyskúšať. 🙂

  4. Unknown says:

    Teda ten vypadá fakt fantasticky! Teď přemýšlím, že také zkusím domácí burger:-) Jinak jsem začala sledovat tvůj blog, tak se popřípadě můžeš mrknout ke mně a stát se pravidelnou čtenářkou, když budeš chtít:-)
    http://www.jdeocestu.blogspot.cz

  5. KatkaInk says:

    Mňam to vyzerá tak neskutočne super! 🙂

  6. Michelle B says:

    Noo a teď ti tu můžu leda tak závidět a slintat. Já jsem v kuchtění tak trošku béčko, ikdyž se pořád snažím se zlepšovat. No ale na tohle si v létě zkusím troufnout, protože burgry s přítelem naprosto milujeme. Jen jsme nikdy neměli domácí, chodíme na ně jen do místní burgrárny (tam jsou ale fakt bezkonkurenční.:)
    Michelle B

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena