KUSKUS S ŘEPOU A SUŠENÝMI RAJČATY A KUŘECÍM MASEM

2.7K
Není nad rychlá jídla! V tom si myslím budeme rozumět. Obzvláště si pak notuji s těmi variacemi, které mám zfouklé do 20 minut. Sami určitě disponujete mnoha takovými recepty, i já jich v zásobě pár mám. Pokud bych však měla vypíchnout pouze jeden, určitě bych vsadila na kuskus s řepou, sušenými rajčaty, cizrnou a kuřecím masem. Jedná se o velmi chutné jídlo, po kterém bych se snad utloukla a pokud vás snad pouhý název neoslovil, určitě vás dostane fakt, že toto jídlo patří mezi ty dietní!
Co budete potřebovat:
  • 200 g kuskusu,
  • 400 g cizrny (konzerva),
  • 1 řepa,
  • 200 g sušených rajčat,
  • 2 kuřecí prsa,
  • bujón, 
  • olivový olej,
  • sůl.
Řepu očistíme a nakrájíme na malé kousky a dáme vařit. Mezitím
si na pánvi osmažíme kuřecí prsa a připravíme kuskus (nevíš jak správně uvařit kuskus?). Když je řepa měkká přidáme kuskus a mícháme, dokud se voda neodpaří. Poté do něj přidáme scezenou cizrnu, sušená rajčata a vše promícháme. Směs naservírujeme do misek a na vrch položíme nakrájené maso popřípadě něco zeleného dle chuti. Já přidala česnáček, o kterém se příště rozepíšu, protože je prostě super!

Doba přípravy 20 minut s náročností 2/5. Množství vydá na 2 porce, já mám však toto jídlo natolik ráda, že ho zjednám klidně sama.

Zapojte se do konverzace

  1. Markéta says:

    U nás doma je teď řepa i kuskus hodně "trendy", takže moc díky za nový recept. Vypadá jako ideální krabičkový do práce 🙂

    Diary of M

    M.

  2. tak takovýhle kombinace mám moc ráda. rychlý a jednoduchý, s kuskusem cokoliv, nejlíp ještě nějaký žampion, kokosák a sojovka:))

  3. Cara C. says:

    Už jenom ten název mě oslovil a co teprve ta fotka! Ach, miluju řepu a cizrnu!

  4. To bude dobrota 🙂 Řepu mám opravdu ráda cizrnu taky, tak si myslím, že to bude super kombinace. Navíc bych to mohla i zvládnout, přestože jsem v kuchyni levá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena