TOPINKA S ČESNÁČKEM

1.5K
Člověk ani kolikrát neví co má na zahradě za poklady. Když jsem nedávno viděla mamku dávat si na chleba jakousi divnou kopřivu, byla jsem překvapená, na co to zas přišla. Po krátké přednášce od vševědoucí maminky jsem se dozvěděla spoustu zajímavých informací a začala na této bylině nazývané Česnáček také ujíždět. 
Česnáček lékařský je bylinou, kterou vy nebo vaše babička máte na zahradě určitě také a pokud ne, stačí zajít k lesu a ejhle, je ho tu celý háj! Tato bylina patří mezi ty, které se nesuší, ale jí se za čerstva. Hodí se tak do salátů nebo klidně jen na chleba s máslem. Pokud potřebujete dodat tělu vitamíny, Česnáček lékařský je skvělou volbou, obsahuje totiž velké množství tak potřebného vitamínu C a provitamínu A. Zároveň je i ideální rostlinou, která posílí vaše tělo, které je po zimě unavené a to se v tomto období skvěle hodí. Jeho chuť je díky hořčično-olejovým glikosidům mírně hořká, ale zároveň i pikantní. Tento fakt z něj dělá skvělého bojovníka proti šíření choroboplodných zárodků a současně pomáhá při nepříjemném nadýmání.  

Co budete potřebovat:
  • Starý chléb,
  • máslo,
  • kozí sýr,
  • 1 rajče,
  • olivový olej,
  • balzamico,
  • 1 stonek česnáčku,
  • sůl.
Krajíc chleba zatřete dírky máslem a jemně ho opečte jako topinku na pánvi. Mezitím dejte vyhřát troubu na 100 °C. Když je topinka připravená, naklaďte na ni kozí sýr a dejte ji do trouby. Na pánev si kápnětě trochu olivového oleje a osmažte na něm na drobno nakrájená rajčata. Ty pak dejte na topinku, na ně přidejte listy česnáčku, vše jemně osolte a celou ji zakápněte balzamikem. A vitamínová bomba je na světě!
Doba přípravy 30 minut s náročností 1/5. Tato topinka vám bude chutnat tak, že ani jeden krajíc vám nebude stačit!

Zapojte se do konverzace

  1. Klára G. says:

    Topinky mi většinou nedělají dobře, jelikož jsou na mě moc mastné, ale jednou za čas si je určitě dám:)) Děkuji za tip vypadá to moc dobře, fotky máte jako vždy dokonalé;)

    http://www.double-claire.blogspot.cz

  2. Zuzka says:

    Děkuji za upozornění na novou bylinku! 🙂 Určitě se po ní podívám 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena