GNOCCHI Z DÝNĚ HOKAIDO

3K

Markéty rodiče odjeli na dovolenou a my jsme dostali na starost péči o jejich domácí Bio zahrádku. Už před odjezdem nám byly rozděleny úkoly a tak se Markétka starala o takové ty věci, co může strčit hned do pusy (maliny a jahody) a já jsem byl poslán na kompost, kde se nově pěstují dýně. Ano, bylo mi trochu divné, že mi rodiče radí, abych si vzal dlouhé kalhoty, rukavice a pořádnou kudlu, ale nenechal jsem se tím zaskočit. Je pravda, že jsem v těchto končinách už dlouho nebyl, to že zde však naleznu tak rozsáhlou plantáž jsem vážně nečekal, a tak se obávám, že po mém dnešním průzkumu vám budeme dýňové recepty přinášet až do konce příští sezóny. Není tedy čas ztrácet čas a proto pro vás dnes máme první dýňový recept.

Co budete potřebovat (5 porcí):
  •  1 kg dýně hokaido,
  • 370 g špaldové mouky,
  • 2 vejce,
  • 2 lžičky soli,
  • 1 lžička kari koření,
  • 1/2 lžičky pepře,
  • 1 stroužek česneku,
  • 300 g slaniny,
  • 200 g čerstvého špenátu.
Dýni omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na měsíčky. Měsíčky rozložíme na pečící papír na plech a dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C zhruba na 10 minut, dokud zcela nezměkne. Poté dýni rozmixujeme na kaši a dáme vychladnout. Do vychladnuté dýně zapracujeme vejce, mouku, sůl, pepř a kari koření. Vše zpracujeme na vláčné těsto. Vál si poprašte moukou a z těsta vyválejte váleček, který nakrájejte na obdelníčky 3×2 cm. Válečky zploštěte vidličkou a dejte vařit do osolené vroucí vody. Gnocchi dávejte do hrnce v několika várkách. Nejprve klesnou na dno, stačí je lehce promíchat a oni se odlepí, po chvíli vystoupají na povrch a v této chvíli je nechte v hrnci vařit cca 8 minut.
Než se gnocchi uvaří, osmažte si na pánvi na drobno nakrájenou slaninu. Po chvíli přidejte prolisovaný česnek a na závěr omytý špenát. Když budete mít všechny gnocchi uvařené, přidejte je na pánev ke směsi a nechte chvíli opéci. Takto upravené nočky si určitě oblíbíte.  
Doba přípravy 1,5 hodiny s náročností 3/5.
Poznámky:
  • Nelekejte se mírně lepivého těsta a nesnažte se to dohnat moukou. Pokud to s moukou přeženete, budete mít místo vláčných nočků noky jako broky.

Zapojte se do konverzace

  1. Unknown says:

    Super recept a krásně nafocený!
    Můj blog: Beauty by K. + právě probíhá soutěž!

  2. minefelicite says:

    Dýňový podzim s noky to bude paráda !! díky za tip ♥ Iva

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena