JAHODOVO-REBARBOROVÝ CRUMBLE

1.9K

Markétka je poslední dobou stále více na sladké. Není se čemu divit, moje kulatá manželka je teď tak nějak na všechno, až se tomu nechce věřit. No abych nepřeháněl, není to tak hrozné, ale sladké jí opravdu jede. Abych jí udělal radost, rozhodl jsem se jí nachystat něco sladkého. Bohužel přeborníkem v pečení je v naší domácnosti ona, a tak tuto část přenechávám jí a v mém repertoáru se proto objevuje pouze hrstka sladkých dezertů. Ten, který dělám nejraději je lety prověřený, snadný, rychlý a chutná snad úplně každému. Pro ty, kteří hledají něco nenáročného je tento recept jako stvořený. Ať žije crumble!

Co budete potřebovat:
  • 200 g rebarbory,
  • 150 jahod,
  • 250 g hladké mouky,
  • 170 g cukru,
  • 170 g másla.
Jako první si připravíme drobenku, tedy smícháme změklé máslo, 150 g cukru a mouku. Na pánvi si na troše másla osmažte na malé kousky oloupanou rebarboru a jahody, tak aby zesklovatěly. Jelikož je rebarbora kyselejší posypte ovocnou směs zbylým cukrem, aby měl dezert dobrou chuť a vložíme do zapékacích misek. Misky naplňte ovocnou směsí do dvou třetin a zbytek zasypte drobenkou. Šoupněte to do vyhřáté trouby na 180°C a pečte 10 minut,  dokud vám drobenka nezezlátne. Desert podáváme teplý.
Doba přípravy 20 minut s náročností 1/5.

Zapojte se do konverzace

  1. Anonymní says:

    hmm, crumble vypada moc dobre….a vy cekate miminko? 🙂

    1. Markéta says:

      Díky moc za pochvalu. Jinak pokud má Markétka pod trikem jenom mefloun, tak budu v lednu asi dost zklamanej. Ale ano čekáme miminko.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena