PIJTE ALKOHOL S NOBLESOU!

1.5K
https://www.facebook.com/neplechanaplechu/
K dobrému jídlu neodmyslitelně patří také dobré pití a když se obě tyto věci dobře skombinují můžete dostát opravdu kulinářského zážitku. I my jsme si toho vědomi a tak jsme se rozhodli do tajů odborné konzumace alkoholu více proniknout. Odtud je totiž už jen malý krůček k tomu, naučit se jídlo s pitím vhodně kombinovat!
Stejně jako stolování i pití alkoholu má totiž svá pravidla. Už dávno jsou za námi ty časy, kdy jsme si nalili tuzemák do půlitru a řízli ho s trochou coly. S přibývajícími léty už nám totiž přestalo jít o kvantitu, ale raději jsme začali dávat přednost kvalitě. Alkohol sice není náš denní chléb, ale někdy si situace žádá lihový mok popít a my jej rádi popijeme smysluplně.  Víte z čeho se pije vodka? Whiskey? Nebo tequila? Ne? Dokud jsme nepřijali pozvání od Alkohol.cz, ani my jsme to vůbec netušili, a tak byl pro nás večer strávený ve vinotéce Riedel nejen velmi příjemný, ale i v zásadě poučný! Nikdy by mě totiž nenapadlo, že při konzumaci stejného alkoholu z různých sklenic i já, která alkohol nepiji prakticky vůbec, zaznamenám tak velký rozdíl. 

https://www.facebook.com/neplechanaplechu/
https://www.facebook.com/neplechanaplechu/

Na začátku prezentace nám byly představeny 4 typy sklenic vyvinuté společností Riedel pro 4 ikonické destiláty: Tequilu, whiskey, burboun a grapu. Trochu mě pobavilo, když jsem si vzpomněla jak Franta, velký milovník whiskey, vždy hrdě svého Jacka Danielse pil z hranaté “whiskovky” a připadal si jako velký odborník tohoto destilátu. Ne! Z těchto skleniček by se whiskey pít neměla. Sklenice vyvinutá pro ni, je podlouhlejšího a užšího charakteru. Je elegantně položená na malé nožce a věřte, pít whiskey z takovéto sklenice, Vám zajistí úplně jiný požitek. Když jsme pak stejný destilát nalili do ostatních tří sklenic, nebylo to prostě ono! 
https://www.facebook.com/neplechanaplechu/
https://www.facebook.com/neplechanaplechu/
Když  jsme ochutnali všechny 4 destiláty ze všech předváděných sklenic, čekalo na nás velké překvapení, které bylo pro mého milovníka whiskey takovým zážitkem, že i po měsíci, kdy je tento večer za námi, rád zabředne na tohle téma. Po krátké pauze jsme se totiž seznámili s panem Zdeňkem Kořistkou, který je ambasadorem Chivas Regal. Pan Kořistka nám představil zcela unikátní skotskou whisky Chivas Regal Icon. Tato blended whiskey je opravdu jedinečná! Je namíchána z několika vzácných druhů whiskey, kde některé z nich pochází z již neexistujích palíren. Nikdo jiný na světě už tedy nemůže vypálit stejnou whiskey. Nedostupnost vstupních surovin se podepsala na exkluzivitě této lahve a zaručila jí čestné místo v oblasti investičních příležitostí. Finanční návratnost této lahve je totiž až 10 % p.a. a to je opravdový důvod k zamyšlení! Pro Českou republiku byly do prodeje určeny pouze tři lahve (lze je koupit pouze na webu alkohol.cz) a čtvrtá byla určena na to, aby ji mohli vybraní hosté otestovat. Jak již správně tušíte, byly jsme mezi nimi a musíme bez nadsázky říci, že se jednalo asi o nejsilnější zážitek spojený s alkoholem, který bude dlouho v nás.
Tento večer strávený v příjemném prostředí Slovanského domu byl pro nás opravdovým zážitkem! Ani já ani Franta nejsme horlivými popíječi alkoholu, ale díky tomuto pozvání jsme začali nad alkoholem přemýšlet zase trochu jinak! Donutilo nás to více se zamyslet nad konzumací alkoholu a nasadil brouka do hlavy v tak aktuální oblasti finančních investic.  

https://www.facebook.com/neplechanaplechu/
https://www.facebook.com/neplechanaplechu/
https://www.facebook.com/neplechanaplechu/
https://www.facebook.com/neplechanaplechu/

Zapojte se do konverzace

  1. Unknown says:

    Super fotky a článek 🙂 Já jsem dřív vypila snad všechno na co jsem přišla. Teď zvládnu už jen pivo nebo nějaký cider, jelikož mi to nějak přestalo chutnat 😀
    http://www.jdeocestu.blogspot.com

  2. ploduska says:

    Pán má sice ne úplně padnoucí sako, ale holt nikdo nemůže znát všechno 😉

  3. Blogger says:

    Get all your favorite spirits and wines on Duty Free Depot!

    All the popular brand name beverages for unbeatable discounted prices.

  4. RichardW says:

    Nemůžu více souhlasit. Za mě je pití alkoholu společenské, téměř gentlemanská záležitost. Nikdy jsem nebyl na takové to nezřízené pití, po kterém jste druhý den jako opaření a ještě nevíte, co jste kde prováděli. Hodně mě teď chutná tenhle aquavit likér z palírny Bivrost, která se nachází až za polárním kruhem. To je fakt super společenská záležitost, tenhle alkohol pít.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena