LEVANDULOVÝ SIRUP

2.5K
https://www.facebook.com/neplechanaplechu/?ref=bookmarks
Rodiče odjeli na dovolenou a nám byl opět svěřen důležitý úkol, postarat se o jejich milovanou zahrádku. Každý den tedy sklízíme ovoce, zeleninu a sbíráme lány bylin, abychom je nasušili na zimu. Půda je už narvaná k prasknutí a já nemůžu ani dovřít dveře, aniž by mi z nich nečouhala meduňka, divizna či smil. Myslím, že letošní normy máme již splněny a tak další sušené bylinky budou už pouze a jen nad plán. Nastává tedy čas je zpracovat čerstvé. A co z toho všeho hoří nejvíce? Levandule, jejiž sezóna je na samotném vrcholu. Dámy a pánové dnes máme tu čest Vám představit levandulový sirup zpracovaný z čerstvé levandule.  
https://www.facebook.com/neplechanaplechu/?ref=bookmarks

Co budete potřebovat:

  • 20 snítků čerstvé levandule,
  • 2 l vody,
  • 1 bio citron,
  • 1,4 kg cukru,
  • 1 lžička kyseliny citrónové,
  • 1 skořice (celá).
Nejprve z levandule vyklepejte všechny broučky. Poté ji spolu s nakrájeným citrónem dejte do velkého hrnce a zalijte vroucí vodou. Takto připravený nálev nechejte stát do druhého dne (24 h). Druhý den nálev sceďte přes gázu a pořádně vymačkejte. Přidejte cukr, kyselinu citrónovou a přiveďte k varu. Vařte cca 15 minut, než se cukr zcela rozpustí. Z vrchu sirupu odstraňte pěnu a nalijte do připravených sklenic.
 
Doba přípravy 30 minut + 24 h státní. Náročnost 1/5.
https://www.facebook.com/neplechanaplechu/?ref=bookmarks

Zapojte se do konverzace

  1. Kejmy Tatranská says:

    ach ach, tak to musí byť mňamka! skvelé na horúce dni! :).

    KEJMY ♥.

  2. InkaFej says:

    Markétko, já v Dubaji ještě nebyla a ještě jsem nedělala levandulový sirup. Každopádně jdu dnes do něj:o)! Určitě vyzkouším. Když už mám malinový, zázvorový, mátový, tak levandule nesmí chybět! měj se moc krásně. Inka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena