CUKETOVÝ KRÉM

12.5K
https://www.facebook.com/neplechanaplechu/ 
V létě nás na masité omáčky s knedlíkem moc neužije. V těchto vedrech dáváme spíše přednost lehčím jídlům inspirovaných středomořskými státy, a tak jsou u nás na pořadu dne kuskusové saláty, těstoviny s pečenou zeleninou či nočky se smetanovou omáčkou. Tyhle jídla v létě prostě můžeme! No jo, jenže minulý týden bylo takové vedro, že se nám ani do těstovin nechtělo. Hlad však na sebe nenechal dlouho čekat a my se rozhodli jít na to fikaně. Uvařili jsme si krémovou polévku, tak jak jsme zvyklý připravovat naše oblíbené těstoviny s cuketou. Opět jsme tak spláchli dvě mouchy jednou ranou. Zlikvidovali další cukety z naší přemnožené plantáže a zároveň vytvořili další skvělý recept, který již nyní pyšně zařazujeme do naší nepleší TOPky.
https://www.facebook.com/neplechanaplechu/
Co budete potřebovat (pro 4 osoby):
  • 1 l zeleninového vývaru,
  • 1 kg cukety,
  • 4 stroužky česneku,
  • 200 g parmazánu,
  • 100 g zakysané smetany,
  • 3 snítky oregana,
  • 4 cuketové listy,
  • olivový olej, 
  • sůl,
  • pepř. 
Nejprve si nakrájíme cuketu na menší kousky, rozprostřeme ji na látkovou utěrku, posolíme a takto ji necháme alespoň 15 minut vybrečet. Mezitím si na pánvi rozpálíme olivový olej, na kterém necháme provonět jemně utřený česnek a snítky oregana. Přidáme nakrájenou cuketu, opepříme ji a počkáme, než mírně zezlátne. Část cukety dáme stranou, aby nám zbyla na dozdobení polévky. Zbylou cuketu zalijeme horkým vývarem a necháme 15 minut povařit. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, vmícháme na jemném struhadle nastrouhaný parmazán a zakysanou smetanu. Dle chuti dosolíme a opepříme. Cuketový krém nalijeme do misky, přidáme osmaženou cuketu, kterou jsme si nechali bohem, na vrch nastrouháme trochu parmazánu a na závěr položíme do polévky čerstvý cuketový květ. Krém podáváme s nasucho osmaženou ciabattou.
Doba přípravy 1 hodina s náročností 1/5. 
https://www.facebook.com/neplechanaplechu/

Zapojte se do konverzace

  1. Martina says:

    Dělala jsem také velmi podobně (http://myhappyangels.blogspot.cz/2017/08/kremova-polevka.html) a je opravdu moc dobrá. Hezké dny, M.

  2. Nela Procházková says:

    Cuketovou polévku jsem nikdy nejedla a ani si jejích chuť nedokáži představit, ale cuketu mám hodně ráda 🙂

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    1. Markéta says:

      Pokud máš ráda cuketu, tak ti určitě bude chutnat!

  3. Janina tvoří skvosty says:

    Předpokládám, že je perfektní, recept si ukládám a moc děkuji za krásné inspirace 🙂

    1. Markéta says:

      My děkujeme že Vás zaujal!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena