TIRAMISU CHEESECAKE

8.3K


Celá od kakaa dozdobuji poslední kousek nepečeného dortu a jen stěží odolávám tomu do něj nezakrojit. Já ty nepečené dorty miluji, ale to čekání, než zatuhnou, to jsou opravdová muka! Věřím, že však stojí za to. Tento cheesecake je totiž takovým malým dezertem na rozmezí našich cest.


Jsou tomu dva měsíce co jsme si tiramisu vychutnávali na zastávce v Římě a my jim zůstali naprosto okouzleni. Bylo totiž úplně jiné, než s jakým jsme se doposud kde setkali a myslím, že dlouho tato chuť bude ležet v našich vzpomínkách. Když jsme se tak vrátili domů, bylo jasné, že brzy přijde na řadu zkoušení právě tohoto věhlasného italského pokrmu. Tiramisu na sebe tak nenechalo dlouho čekat, doma jsme jej za tu dobu zkoušeli již třikrát a zkoušení se nevyhnul ani náš pokus o dezert mezi dvěma světy. Dnes jsme totiž nevsadili na klasickou italskou verzi, ale spojili jsme poslední chuťovou vzpomínku z cest s tou, které bychom chtěli věnovat cestu další. Věřím, že vás naše fúze světoznámého italského tiramisu a amerického cheesecaku bude bavit minimálně stejně tak, jako baví nás! 

Náročnost: Mírně náročné

Doba přípravy: 35 minut + zatuhnutí
  • 10 minut příprava sušenkové vrstvy,
  • 10 minut příprava krému,
  • 15 minut zdobení.
Co budete potřebovat (na jeden dort o průměru 22 cm):

Na dno:
  • 250 g máslových sušenek,
  • 100 g másla,
  • 1 lžička kakaa,
  • 1 lžička espressa,

Na krém:

  • 300 ml smetany (pro větší pevnost krému jsem použila kombinaci dvou smetan a to 150 ml 31% a 150 ml 40%)
  • 100 g sýru philadelphia,
  • 80 g moučkového cukru,

Dále:

  • 20 cukrářských piškotů (můžete si je upéct podle našeho receptu ZDE),
  • 100 ml espressa,
  • kakao na posypání.
Postup:
  1. Oblíbené máslové sušenky vložíme do misky a rozdrtíme je na prášek, poté k nim přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, kakao a espresso a směs prsty propracujeme tak, abychom získali celistvé těsto. Těsto rovnoměrně vymačkáme na dno dortové formy a takto jej dáme do lednice na chvíli odležet.
  2. Nyní si připravíme krém. Sýr vyšleháme s cukrem. Poté samostatně vyšleháme obě smetany do tuha a vařečkou obě směsi spojíme v kompaktní krém. 
  3. Dortovou formu s těstem vyndáme z lednice. Na sušenkovou vrstvu poklademe piškoty, které pokapeme polovinou espressa. Piškoty přikryjeme polovinou připraveného krému a hezky jej uhladíme, abychom neměli nikde bubliny. Do druhé poloviny krému zamícháme vařečkou tři lžičky espressa a přistoupíme k navrstvení dalších piškotů. Opět je pokapeme zbylým espressem a přikryjeme zbývajícím krémem. Povrch uhladíme a posypeme velkou vrstvou kakaa. 
  4. Takto připravený dort necháme v lednici uležet do druhého dne. 


Zapojte se do konverzace

  1. Nora Brindzková says:

    Mňam <3 Vyzerá to božsky až som dostala neskutočnú chuť na Tiramisu 🙂
    Ináč, tento blog som objavila len nedávno a musím povedať, že sa mi tu veľmi páči 🙂
    NORALIC

  2. Unknown says:

    Dobrý den, recept mě moc láká, jen pro upřesnění-espreso v sušenkove vrstvě je prášek-jakoze instantní káva nebo jak je to myšleno? Předem díky, Šárka

    1. Markéta says:

      Dobrý den Šárko,
      jedná se o lžičku uvařeného espressa. Omlouvám se, že to z textu není zřetelné.
      Mějte krásný den
      Markéta

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena