Den předem omyjeme ostružiny. Poté je dobře osušíme, vložíme do sáčku a necháme do druhého dne zmrazit.
Banán vyjmeme ze slupky, nakrájíme na malá kolečka, vložíme do sáčku a také dáme do druhého dne zamrazit.
Druhý den zmrazené ostružiny vložíme do foodprocessoru, sekáčku, chopperu či kvalitního mixéru, který zmrzlé ovoce dobře rozmělní.
Přidáme jogurt, smetanu a cukr a několika pulzy zmrzlinu umixujeme do hladké konzistence. (Pokud nechcete, cukr nemusíte vůbec přidávat. Já jej do zmrzliny nedávám, stačí mi oslazení banánem, někteří však mají rádi sladší zmrzlinu a proto je zde cukr zmíněn. Volba je však na Vás.)
Hlubokou lžíci namočíme v horké vodě a z mixéru její pomocí nabereme hezký kopeček. Ten položíme na kornoutek a ihned konzumujeme.
Poznámky
Zmrzlinku můžete také ztvárnit do podoby nějakého pro děti zábavného zvířátka. V takovém případě je však lepší dát na kornoutu nanesenou zmrzlinu na 10 minut zatuhnout do mrazničky a poté zdobit. Já využila postavičku Totoro, ke které mi pomohla kokoska, ze které jsem vyřízla bříško. Plátky mandlí posloužili jako oči a vše jsem poté dozdobila rozehřátou čokoládou.