Jako první si hranatou formu nebo pekáč vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
Troubu dáme vyhřívat na 175 °C
Ořechy nasekáme na polohrubo.
Mrkev očistíme na nastrouháme najemno.
Hladkou mouky prosejeme do misky a poté do ní pečlivě zamícháme kypřicí prášek a skořici.
V jiné míse, nebo v robotu utřeme máslo s cukrem do nadýchané pěny. Poté do ní po jednom zašleháme vejce. Následně do tohoto základu zašleháváme střídavě moučnou směs a mléko, dokud nezískáme krásně nadýchanou krémovitou směs. Na závěr do tohoto vláčného těsta ručně vařečkou zamícháme ořechy a mrkev. Když je těsto připravené, nalijeme ho do formy a rovnoměrně jej v ní rozprostřeme.
Buchtu vložíme do trouby vyhřáté na 175 °Ca pečeme jej zhruba 40 minut (Pokud si nejste jisti, zda je buchta počasovém limitu dobře propečená, zkuste test špejlí.). Hotovou buchtu necháme zcela vychladnout.
Než buchta vystydne, připravíme si krém. Obě smetany promícháme a vyšleháme dotuha. V misce umícháme tvaroh s moučkovým cukrem a poté do něj opatrně ručně zapracujeme smetanu (Směs už zbytečně nešlehejte, jen ji jemně smíchejte. Dalším šleháním by se mohla smetana srazit a zdrcnout tak celý krém.).
Vychladlou buchtu naporcujeme na pravidelné kostičky.
Hotový krém přendáme do zdobicího sáčku nejlépe s plochou hubičkou a každou kostičku jím z vrchu nazdobíme. Poté krém jemně poprášíme kakaem a dozdobíme cukrovou mrkvičkou (Cukrovou mrkvičku jednoduše vytvoříte z cukrové polevy na perníčky. Tu stačí obarvit dle potřeby a na prkénko, na které jsme položili pečicí papír nanášíme polevu do tvaru mrkvičky. Ty poté necháme do druhého dne usušit. Já takto často zdělávám zbytky polevy na perníčky. Vždy se takovéto ozdůbky hodí do zásoby.).
Poznámky
Tip: Těsto můžete použít nejen na buchtu, ale i na dort, cupcakes či muffiny.