Nejprve si připravíme korpus. Celá vejce vyšleháme s cukrem do nadýchané bílé pěny (Šlehejte klidně i 8 minut, dokud není směs několikanásobná). Než vejce nabydou na objemu, v menší misce smícháme mouku, kakao a kypřicí prášek. Toto směs nasypeme k vyšlehaným vejcím, přilijeme olej, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru a jemně směs zamícháme tak, abychom získali krásně nadýchané těsto.
Troubu dáme předehřívat na 190°C.
Těsto nalijeme do máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy (Použila jsem rozměr 25 x 25 cm. Pokud budete používat klasický plech, korpus bude nižší, to ale ničemu nevadí. V tomto případě je však lepší plech vyložit pečicím papírem. Lépe se vám bude po upečení piškot obracet.). Těsto dobře rozprostřeme a poté ho dáme péct do vyhřáté trouby na 190 °C na zhruba 20 minut.
Když je korpus hotový, necháme jej zcela vychladnout. Pak jej vyjmeme z formy a obrátíme dnem vzhůru (Díky tomu získáme zcela rovnou plochu.). Korpus opět vrátíme do formy.
Nyní si připravíme krém. Ve větší míse utřeme máslo s cukrem do nadýchané pěny. Následně přidáme tvaroh, smetanu a vanilku. Vše promícháme a šleháme do zhoustnutí. Krém nalijeme na korpus, rozprostřeme jej a v lednici necháme do druhého dne zatuhnout.
Druhý den si připravíme polevu. Čokoládu nalámeme na menší kousky, vložíme j do menšího rendlíku, přidáme kokosový olej a ve vodní lázni ji necháme rozpustit. Když je tekutá, opatrně ji nalijeme na vychladlý dort. Stěrkou ji rozprostřeme a necháme zatuhnout. Pak můžeme podávat.
Autor: Markéta
Chod: Dezert
Kuchyně: Česká kuchyně
Klíčová slova: Čokoláda, Letní dezert, moučník, tvaroh