Jako první si připravíme kynuté těsto. Hladkou mouku prosejeme do větší misky. Uprostřed uděláme důlek, do kterého přisypeme cukr, přidáme na kousky nakrájené máslo, vyklepneme vejce a nalijeme mléko. Nyní do tekutiny nadrolíme droždí a lehce jej v ní rozmícháme. Poté smícháme všechny suroviny a přemístíme je na pracovní plochu, kde z nich vypracujeme hladké kompaktní těsto. (Toto těsto obsahuje větší množství tekutin, proto Vám může z počátku připadat lepivé, nenechte se však zlákat přidáním mouky, těstu by to neprospělo a šneci pak nebyly tak vláční. Těsto v ruce zpracovávejte zhruba 10 minut, pokud Vám i po této době bude připadat lepivé, nechte jej přikryté potravinovou folií na lince několik minut odpočinout. Během této doby se v mouce aktivuje lepek a mouka pojme všechnu možnou tekutinu. Po odležení by již těsto nemělo tolik lepit, znovu jej tedy propracujte a zpracujte do kompaktní koule. Někdy pomůže si lehce ruce potřít olejem.)
Těsto vložíme do misky, kterou přikryjeme mikroténovým sáčkem, a necháme na vlahém místě 1 hodinu kynout.
Než těsto nakyne, připravíme si náplň. Jahody nakrájíme na menší kousky a vložíme je do rendlíku. Zasypeme je cukrem a vaříme do změknutí, tedy zhruba 10 minut. Měkké jahody dohladka umixujeme a poté smícháme s kokosem.
Vykynuté těsto vyválíme na 0,5 cm tlustý obdélník, který potřeme připravenou náplní. Poté si jej pomyslně rozdělíme na půl. Zleva zarolujeme těsto do poloviny a poté zprava zarolujeme zbylou půlku též do středu (viz fotopostup).
Nyní těsto nití stejně jako bychom krájeli knedlík naporcujeme na 18 srdíček.
Po jednom srdíčka přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a poskládáme je zde se zhruba 1,5 cm velkým rozestupem.
Troubu dáme předehřívat na 180 °C.
Srdíčka pomašlujeme vejcem a poté je pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 15-20 minut.
Než se srdíčka upečou, rozpustíme ve vodní lázni trochu růžové čokolády, kterou je, když jsou upečené, lehce potřeme.