Brambory omyjeme, očistíme, nakrájíme na malé kousky a rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Takto připravené brambory pečeme v troubě na 200 °C zhruba 25 minut. V polovině pečení brambory promícháme.
Než jsou brambory hotové, připravíme si kořenící směs na obalení. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a lehce na něm orestujeme prolisované stroužky česneku. Pak přidáme papriku, koriandr, chilli a necháme koření chvilku provonět. Když tomu tak je, zamícháme do směsi najemno nasekaný čerstvý koriandr (Kořenicí směs příliš dlouho nerestujte, ať Vám koření nezhořkne a česnek nezčerná. Myslete na to, že směs budete ještě tepelně upravovat spolu s upečenými bramborami.)
Hotové brambory sesypeme do pánve s kořenicí směsí a smažíme ještě 3 minuty, poté je ještě horké podáváme s na měsíčky nakrájeným citrónem.
Autor: Markéta
Chod: Přílohy
Kuchyně: Spojené Arabské Emiráty
Klíčová slova: Arabská kuchyně, bezmasá jídla, Brambory, párty, snadno a rychle