Jako první si odvážíme všechny suroviny. Budeme z nich totiž postupně odebírat a jejich odvážení je tak důležité, aby se nám gramy nepopletly.
Na dno větší mísy nasypeme cukr, nadrolíme droždí a metličkou mícháme do rozpuštění. Přidáme ½ mouky, žloutek, vejce, rozehřáté máslo a nastrouhanou citrónovou kůru. Pak po troškách přiléváme vlažné mléko a kvedlačkou mícháme dohladka. Na závěr přisypeme zbylou mouku a kvedlačkou pečlivě umícháme těsto do hladka (Díky zamíchání mouky do těsta nadvakrát vznikne tekuté, ale přesto hutné těsto, které nebude mít hrudky.). Hotovétěsto necháme 5 minut odpočinout.
Než těsto odleží, vymažeme plech na pečené donuty olejem.
Těsto přesuneme do cukrářského sáčku s indiánovou trubičkou a plech jím naplníme. Nyní necháme těsto 20 minut kynout. (Naplnění plechu je lepší použít látkový sáček. Těsto, i přestože je tekuté, je totiž poměrně tuhé, a tak je potřeba sáček stlačovat větší silou. Látkový sáček tento tlak udrží, jednorázový s tím může mít problém a může indiánovou hubičku vytlačit, nebo celý prasknout.).
Troubu dáme vyhřívat na 160 °C.
Vykynuté donuty vložíme do trouby a pečeme při 160 °C zhruba 15 minut.
Hotové koblížky vyklopíme na mřížku, kde si chvilku odpočinou.
Nyní umícháme polevu. Šťávu zahřejeme v kastrolku tak, aby byla horká. Do misky prosejeme moučkový cukr, nalijeme na něj horkou šťávu a rychle lžičkou dohladka umícháme (Poleva velmi rychle schne, proto ji nenechávejte dlouho stát.). V polevě namočíme donuty a dozdobíme je kousky pomeranče, oříšky a zlatou sušenkou.
Autor: Markéta
Chod: Dezert
Kuchyně: USA
Klíčová slova: Krvavý pomeranč, Kynuté těsto, snadno a rychle