Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na menší kousky (cca 2,5 x 2,5 cm).
V misce promícháme mouku, škrob, pepř a sůl. Přidáme vejce, prolisované dva stroužky česneku, vodu a olej. Kvedlačkou směs umícháme v hladké těstíčko. Těstíčko nalijeme na kousky masa a promícháme, aby se kuře směsí dobře obalilo. Nyní necháme kuře alespoň 20 minut v chladnu odležet.
Pomeranče odšťavníme.
Nyní je čas dát si vařit přílohu (nejlépe rýži)
Ve velké pánvi rozpálíme olej a kuřecí kousky v něm osmažíme do zlatova (Do oleje je pokládáme po jednom tak, aby se neslepili v jednu velkou kouli.). Když jsou hotové (trvá to cca 4 minuty. Pokud si nejste jisti, jeden kousek rozřízněte) vyndáme je na talíř vystlaný papírovou utěrkou a necháme je na ni okapat.
Teď si připravíme omáčku. Šťávu z pomerančů přelijeme do misky. Přidáme sójovou omáčku, ocet a cukr a směs dobře promícháme. Nyní ji přelijeme do pánve. Vložíme do ní mandarinkovou kůru a badyán a 10 minut mírně povaříme. Když kůra s badyánem omáčku provoní, umícháme si v hrnečku vodu se škrobem a do omáčky tuto směs pečlivě zamícháme. Za stálého míchání necháme omáčku zhoustnout.
Když je omáčka hotová, vložíme do ní usmažené kousky kuřete a promícháme je tak, aby se omáčkou pěkně obalili. Nyní vyndáme kůru a badyán a pokrm nandáme na talíř. Na závěr jej dozdobíme sezamovými semínky a jarní cibulkou a můžeme podávat.