Obě mouky promícháme a poté je prosejeme do velké mísy. Uprostřed uděláme velký důlek. Do něj rozdrolíme droždí, přidáme sirup a nalijeme trochu piva (100 ml). Vařečkou do tekutiny zamícháme tolik okolní mouky, aby se uprostřed kráteru utvořilo hustější těstíčko. Naokolní mouku nasypeme sůl a takto necháme směs 15 minut odpočívat, než vzejdekvásek.
Když kvásek nabyde, přidáme do směsi na kousky nakrájené máslo a přilijeme zbylé pivo (310 ml). Vše vařečkou promícháme, aby se suroviny spojily. Poté směs vysypeme na pracovní plochu a zpracujeme v hezké kompaktní těsto, které necháme v míse přikryté potravinovou folií 1 hodinu kynout (Těsto Vám bude z počátku připadat lepivé, nenechte se však zlákat přidáním mouky, těstu by to neprospělo a rohlíky by pak nebyly tak vláčné. Těsto v ruce zpracovávejte zhruba 10 minut, pokud Vám i po této době bude připadat lepivé, nechte jej přikryté potravinovou folií na lince několik minut odpočinout. Během této doby se v mouce aktivuje lepek a mouka pojme všechnu možnou tekutinu. Po odležení by již těsto nemělo lepit, znovu jej tedy propracujte a zpracujte do kompaktní koule. Někdy pomůže si lehce ruce potřít olejem.).
Vykynuté těsto přeneste na pracovní plochu, kde jej rozdělíme na 11 stejně velkých dílů (zhruba po 100 g). Každý zpracujeme do kulatého bochánku a odložíme stranou. Poté po jednou odebíráme. Nejprve jej zploštíme a následně lehce vyválíme. Pak ho odspoda nahoru srolujeme tak, že jej v rukou lehce natahujeme do stran. Cíp musí vždy zůstat na spodu rohlíku, aby se při kynutí rohlík nerozmotal.
Jednotlivé rohlíky poskládáme na plech vyložený pečicím papírem, kde budou 15 minut kynout.
Troubu dáme předehřívat na 200 °C.
Vykynuté rohlíky potřeme vodou a posypeme kmínem, mákem, sezamem či hrubozrnnou solí. Pak je vložíme do trouby, kde je pečeme při 200 °C zhruba 15 minut.