V pánvi rozehřejeme trochu másla se lžičkou oleje (Díky přidání oleje se nebude máslo tolik přepalovat.) a krevety v ní restujeme 2 minuty z jedné a 2 minuty z druhé strany. Když získají barvu, odložíme je stranou.
Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Stejně tak nakrájíme i papriku. Česnek prolisujeme.
Pokud je to třeba, přidáme do pánve po krevetách trochu oleje a jakmile je rozehřátý, necháme na něm zesklovatět cibulku. Pak přidáme papriku, kterou necháme změknout. Nakonec na kraji pánve lehce orestujeme česnek. Když je zelenina měkká, přidáme protlak a citrónovou kůru. Do směsi je zamícháme a necháme provonět.
Nyní do základu omáčky nalijeme vývar. Promícháme a necháme dobře povařit, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. Pak přimícháme smetanu, ale omáčku již dále nevaříme.
Do hotové omáčky vmícháme krevety. Přisypeme jemně krájenou petrželku a spolu s rýží podáváme.