Chlebové chipsy nebo jihotyrolský horskýchléb „Schüttelbrot“ (Recept naleznete v naší 2. cestovatelskékuchařce.)
Postup
Kuřecí stehna očistíme, dobře je osolíme a opepříme ze všech stran. Poté je odložíme stranou.
Nyní si nakrájíme všechny suroviny. Cibuli nakrájíme najemno. Stroužky česneku prolisujeme. Brokolici naporcujeme na malé růžičky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Brambory také očistíme a nakrájíme na kostičky (Ty uděláme jako poslední, protože brambory na vzduchu poměrně rychle černají.).
Ve větším hrnci rozehřejeme trochu ghí, másla nebo oleje (Jednoduše toho, co používáte nejraději.). Stehno na něm opečeme ze všech stran a poté ho odložíme stranou (Trvá to cca 8 minut). Na výpeku necháme zesklovatět cibulku a lehce orestujeme česnek. Vše zalijeme vývarem, přihodíme brambory, 2 nakrájené mrkve a opečené stehno. Takto polévku vaříme 30 minut (Pokud máte jedno velké půlkilové stehno, vařte jej déle, cca 45 minut, dokud nepůjde dobře od kosti).
Když je stehno hotové, vyndáme jej z polévky. Polévku rozmixujeme dohladka a vložíme do ní zbylou zeleninu. Tedy hrášek, brokolici a zbytek mrkve. Přisypeme tymián a vaříme ještě 15minut.
Než zelenina změkne, obereme stehno a maso vrátíme do polévky.
Polévku dochutíme solí a pepřem a zalijeme trochou smetany.
Polévku servírujeme horkou. Na dozdobení použijeme například klíčky ředkvičky a na kousky nalámané chlebové chipsy nebo jihotyrolský horský chléb „Schüttelbrot“ (Recept naleznete ZDE).