Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.
Mouku prosejeme do misky a pak ji promícháme s kypřicím práškem.
Ve velké míse utřeme máslo s cukrem a poté do něj zašleháme žloutky jeden po druhém. Nyní přidáme nastrouhanou citrónovou kůru a následně i polovinu sypké směsi. Promícháme. Přidáme smetanu a zbylou sypkou směs a opět promícháme.
Bílky ušleháme dotuha a jemně je zamícháme do těsta, abychom jej načechrali (Nejlépe Vám to půjde tak, když nejprve zapracujete do těsta polovinu vyšlehaných bílků. Ty směs lehce naředí a druhá část Vám pak půjde lépe zapracovat, a těsto načechrat.).
Troubu dáme předehřívat na 180 °C.
Hotové těsto rozdělíme do 5ti misek na 5 stejně velkých částí. Jednu část rovnoměrně rozprostřeme na dno bábovky. Ostatní4 části obarvíme. Jednu nažluto, druhou načerveno, třetí namodro a poslední nazeleno.
Postupně po jedné barvě vkládáme těsto do cukrářského sáčku a nanášíme jej do bábovkové formy tak, abychom vytvořili duhu.
Bábovku vložíme do vyhřáté trouby a pečeme ji při 180 °C zhruba 50 minut (To, zda je bábovka hotová poznáte tak, že když do ni zapíchnete špejli, vytáhnete ji suchou. Pokud špejli vytáhnete mokrou, pečte bábovku ještě několik minut.).
Hotovou bábovku necháme ve formě chvíli vystydnout a poté je vyklopíme na prkénko.
Vychladlou bábovku polijeme bílou čokoládou a posypeme zdobením.