Plátky vložíme do misky. Osolíme je, opepříme a poté promícháme.
Nyní přidáme škrob a opět promícháme tak, aby se maso směsí rovnoměrně obalilo.
Příprava surovin:
Nudle uvaříme dle návodu. Pak je scedíme a zalijeme studenou vodou, aby nebyly v teple a předešli jsme tak jejich rozvaření.
Cibuli očistíme, přepůlíme od špičky po bubák a nakrájíme na tenké měsíčky.
Česnek očistíme a prolisujeme.
Zázvor nakrájíme na plátky, pak na nudličky a ty následně na jemné kostičky.
Pak choi omyjeme a rozdělíme na jednotlivé listy. Velkým listům odřízneme bílý konec až k zelené části. Malým listům seřízneme 0,5 cm z bílého košťálu.
Mrkev očistíme, po délce přepůlíme. Pak ji nakrájíme na tenké plátky a ty následně na proužky.
Příprava pokrmu:
Do misky nalijeme vývar, sójovou omáčku, ocet, med a škrob a vše dobře umícháme.
Pánev wok zahřejeme a necháme v ní rozpálit trochu oleje.
Do rozpáleného oleje vložíme nudle a zprudka je 1 minutu opékáme. Pak je sejmeme z pánve na talíř.
Nyní do pánve vložíme maso a zprudka jej opečeme z obou stran (1 minuta dohromady). Pak ho sundáme z pánve na jiný talíř než jsou nudle.
Do pánve opět nalijeme trochu oleje, přidáme cibuli a mrkev a zprudka opékáme 2 minuty. Následně přidáme zázvor a česnek. Opět smažíme a mícháme, tentokrát ½ minuty. Nyní přidáme pak choi a necháme jej změknout.
Omáčku v misce opět promícháme, abychom rozmíchali usazený škrob a nalijeme ji k zelenině do horké pánve. Mícháme do zhoustnutí, nakonec do směsi zamícháme maso.
Autor: Markéta
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Čína
Klíčová slova: Asie, Hovězí maso, nudle, snadno a rychle