SMAŽENÉ NUDLE S HOVĚZÍM

9K

Máte rádi čínské restaurace? A jaké jídlo si v nich nejraději dáváte?

U nás mají asijská jídla své čestné místo. Vaříme je rádi. Rádi si je dopřáváme na cestách a rádi si na nich pochutnáme v místních i zahraničních restauracích. Právě v restauracích se inspirujeme ke zdokonalování pokrmů, které si doma připravujeme, a když je možnost, rádi se od šéfkuchaře přiučíme.

Při přípravě smažených nudlí se často vracíme do vzpomínek na bistra daleké Číny. Tehdy mě zde velmi překvapilo, že častěji, než nudle bývala v nabídce rýže. Když však člověk na nudle narazil, stálo to za to. Naše zkušenosti z putování po této asijské oblasti jsme promítli v těchto nudlích, které si i po letech stále s oblibou připravujeme a věříme, že Vás prostřednictvím jich přeneseme do této krásné země.

Jaké nudle použít?

Je jen na Vás, jaké nudle pro tento pokrm použijete. Toto jídlo je totiž skvělé jak s rýžovými, tak s vaječnými nudlemi. Ty vaječné máme však přeci jen o něco radši, tak koukněte, co je u Vás v obchodě právě teď v nabídce.

SMAŽENÉ NUDLE S HOVĚZÍM

Porce 4 porce
Příprava 30 minutes

Co budete potřebovat

Na maso:

  • 250 g hovězího zadního
  • 10 g kukuřičného škrobu
  • černý mletý pepř
  • sůl

Dále:

  • 250 g nudlí nejlépe vaječných
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 15 g očištěného zázvoru
  • 2 saláty pak choi
  • 100 g mrkve

Na omáčku:

  • 250 g hovězího vývaru
  • 30 ml světlé sójové omáčky
  • 10 g kukuřičného škrobu
  • 10 g medu
  • 15 ml rýžového octa

Postup

Naložení masa:

  • Maso nakrájíme na tenké plátky.
  • Plátky vložíme do misky. Osolíme je, opepříme a poté promícháme.
  • Nyní přidáme škrob a opět promícháme tak, aby se maso směsí rovnoměrně obalilo.

Příprava surovin:

  • Nudle uvaříme dle návodu. Pak je scedíme a zalijeme studenou vodou, aby nebyly v teple a předešli jsme tak jejich rozvaření.
  • Cibuli očistíme, přepůlíme od špičky po bubák a nakrájíme na tenké měsíčky.
  • Česnek očistíme a prolisujeme.
  • Zázvor nakrájíme na plátky, pak na nudličky a ty následně na jemné kostičky.
  • Pak choi omyjeme a rozdělíme na jednotlivé listy. Velkým listům odřízneme bílý konec až k zelené části. Malým listům seřízneme 0,5 cm z bílého košťálu.
  • Mrkev očistíme, po délce přepůlíme. Pak ji nakrájíme na tenké plátky a ty následně na proužky.

Příprava pokrmu:

  • Do misky nalijeme vývar, sójovou omáčku, ocet, med a škrob a vše dobře umícháme.
  • Pánev wok zahřejeme a necháme v ní rozpálit trochu oleje.
  • Do rozpáleného oleje vložíme nudle a zprudka je 1 minutu opékáme. Pak je sejmeme z pánve na talíř.
  • Nyní do pánve vložíme maso a zprudka jej opečeme z obou stran (1 minuta dohromady). Pak ho sundáme z pánve na jiný talíř než jsou nudle.
  • Do pánve opět nalijeme trochu oleje, přidáme cibuli a mrkev a zprudka opékáme 2 minuty. Následně přidáme zázvor a česnek. Opět smažíme a mícháme, tentokrát ½ minuty. Nyní přidáme pak choi a necháme jej změknout.
  • Omáčku v misce opět promícháme, abychom rozmíchali usazený škrob a nalijeme ji k zelenině do horké pánve. Mícháme do zhoustnutí, nakonec do směsi zamícháme maso.
Autor: Markéta
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Čína
Klíčová slova: Asie, Hovězí maso, nudle, snadno a rychle

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena