Rajčata nakrájíme na polovinu a poté je rovnoměrně opepříme a posolíme.
Bazalku a tymián očistíme a nasekáme najemno.
Do misky nalijeme olivový olej, balzamikový ocet, citrónovou šťávu, med, prolisovaný česnek a bylinky. Vše ruční metličkou lehce prošleháme, aby se suroviny spojily.
Rajčata vložíme do uzavíratelné dózy a zalijeme připravenou zálivkou. Nádobu uzavřeme a necháme do druhého dne odpočinout v lednici.
Druhý den rajčata nandáme na talíř, přidáme burraty a na olivovém oleji opečenou bagetu.
Poznámky
TIP: Rajčata můžete naložit i vcelku a v takovém případě je nechat naložená klidně i tři dny.
Autor: Markéta
Chod: Předkrmy
Kuchyně: Itálie, Italská kuchyně
Klíčová slova: Lehká jídla, Lehká večeře, Rajčata, rych, rychlovka, snadno a rychle