Hranatou formu vymažeme málem a vysypeme polohrubou moukou.
Nyní si připravíme těsto. Do velké mísy prosejeme mouku, přidáme kypřicí prášek a mák a vše dobře promícháme. V jiné míse utřeme máslo s cukrem do nadýchané bílé pěny a poté do něj zašleháme jedno vejce po druhém (Dejte si na čas a každé vejce samostatně dobře do směsi zašlehejte, uvidíte že buchta bude pak ještě lepší.). Na závěr nadvakrát přidáme sypkou směs, přilijeme mléko a opět dobře promícháme, abychom získali hezké těsto.
Těsto nalijeme do připravené formy a stěrkou jej rovnoměrně rozprostřeme. Navrch poskládáme švestky.
Přichystaný koláč pečeme při teplotě 170°C zhruba 45 minut. Když je hotový, hezky jej pocukrujeme moučkovým cukrem.