Mouku prosejeme do misky. Uprostřed vyhloubíme důlek, do něj nasypeme cukr a nadrolíme droždí. Přilijeme troch už odměřené vlažné vody a pak začneme lžičkou do tekutiny vmíchávat okolní mouky tak, aby nám z těchto surovin vzniklo hustější těstíčko. Takto necháme těstíčko 15 minut nakynout.
Když kvásek zdvojnásobí svou velikost, přilijeme olej a zbytek vody, přisypeme sůl a vařečkou suroviny promícháme. Následně vše vysypeme na linku a zpracujeme kompaktní těsto, které necháme v míse vymazané olejem kynout 1 hodinu.
Než těsto vykyne, připravíme si omáčku. Rajčata pokrájíme na menší kousky a rozložíme je na plech. Přidáme očištěné stroužky česneku a bylinky (Bylinky vložte pod rajčata, nenechávejte je navrchu. Pod rajčaty suroviny lépe provoní, kdežto na rajčatech by zbytečně černaly a pálily se, zasuňte je tedy pod ně.). Vše pokapeme olejem, osolíme a opepříme a dáme péct do trouby na 180 °C na 30 minut.
Upečená rajčata rozmixujeme a necháme lehce vychladnout.
Vykynuté těsto přendáme na plech vymazaný olivovým olejem a prsty jej roztáhneme po celé ploše plechu. Necháme 10 minut odpočinout.
Sýry nakrájíme na plátky (parmezán na tenčí, scramorzu na plátky tlusté alespoň 4 mm).
Troubu dáme vyhřívat na 200 °C.
Odpočaté těsto potřeme rajčatovou omáčkou, poskládáme na něj sýry a plátky salámu a pak dáme péct na 200 °C na 15 minut.
Hotovou pizzu posypeme sušeným oreganem a dozdobíme čerstvou bazalkou. Rozkrájíme ji na kostky a podáváme.