Nejprve si připravíme květák. Ten očistíme a ve velkém hrnci ve vodě uvaříme do měkka (Trvá to zhruba 30 minut). Uvařený květák necháme vychladnout a poté ho nakrájíme na menší růžičky.
Nyní si připravíme těstíčko. Do větší misky nasypeme mouku a škrob. Vyklepneme vejce, přilijeme mléko a přidáme sušený česnek, cibuli, sůl a pepř a vše dobře promícháme tak, abychom získali hezky tekuté, ale husté těstíčko.
Nakrájený květák vložíme do těstíčka.
Corn flakes umixujeme na jemnější strukturu. Přesypeme je do misky a květák namočený v těstíčku v nich obalíme. Připravené kousky vyskládáme na plech vymazaný olejem a pečeme v troubě na180 °C zhruba 20 minut.
Než se květák upeče připravíme si omáčku. Do menšího rendlíku nalijeme med, sójovou omáčku a ocet. Vymáčkneme šťávu z čerstvého zázvoru (Zázvor vymačkávám za pomoci lisu na česnek nebo se dá umixovat a přecedit.). Přisypeme škrob a přilijeme vodu. Vše promícháme a při mírné teplotě necháme zhoustnout.
Upečený květák lehce obalíme v připravené omáčce a znovu vložíme do trouby, kde jej necháme ještě 5 minut dopéct.
Dále si připravíme dip. Do misky dáme jogurt, majonézu, citrónovou šťávu, sójovou omáčku a cibuli. Vše promícháme.
Na závěr květák posypeme sezamovými semínky a spolu s připraveným dipem podáváme.