Směs budeme zpracovávat na plotně i v troubě, proto je dobré si připravit takový hrnec, který nemá žádné plastové úchytky, a tak jej jednoduše můžeme rovnou z plotny vložiti s poklicí do trouby.
Nejprve si připravíme všechny suroviny. Šalotky očistíme a nakrájíme najemno. Mrkev podélně rozčtvrtíme a pak nakrájíme na plátky. Na plátky naporcujeme i řapíky celeru.
Hovězí maso očistíme od blan, opepříme a osolíme a potom jej lehce potřeme moukou. Následně ho ve větším hrnci na troše oleje zprudka opečeme ze všech stran, aby se hezky zatáhlo (Trvá to cca 10 minut.). Pak kousky vyjmeme na talíř a na chvíli odložíme stranou.
V hrnci po opečeném masu rozpustíme trochu másla, přidáme šalotky, mrkev, celer a vše opékáme zhruba 5 minut. Po této době přidáme prolisované stroužky česneku, protlak a lehce je orestujeme. Přilijeme ocet a opět promícháme. Následně vše zalijeme vývarem a vínem a necháme alespoň 5 minut vařit. (Během této doby se nápek z masa, který máme na dnu hrnce navlhčí, a jde pak dobře odmíchat. Dobře jej tedy odmíchejte ať Vám neudělá neplechu.).
Do hrnce zpět vložíme maso, přidáme bobkové listy, tymián a rozmarýn. Vše přiklopíme poklicí a přeneseme do trouby, kde směs pečeme při 160 °C minimálně 4 hodiny.
Po 4 hodinách zkusíme, zda je již maso měkké a jde dobře od kosti, pokud ano, vyjmeme bobkové listy a stonky bylin. Pak směs dochutíme solí a pepřem a spolu s bramborovou kaší můžeme podávat.