Nejprve si připravíme náplň do rolády. Špenát omyjeme a lehce pokrájíme. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Poté ji necháme na pánvi na troše oleje lehce zesklovatět. Přidáme prolisovaný stroužek česneku a v pánvi jej orestujeme. Následně přidáme špenát a spolu s cibulí a česnekem jej restujeme, dokud neztratí na objemu a neodpaří se přebytečná tekutina. Když je hotovo, vložíme hotový špenát do misky. Přidáme brusinky, lehce pokrájené pistácie, strouhanku, sekaný tymián a sterilizované brusinky. Vše promícháme.
Kuřecí prsa očistíme a poté je podélně rozkrojíme na půl. Konec však nedokrojíme, aby po jejich rozložení získali velký tenký plát. Rozložená prsa položíme na pečicí papír, druhým pečicím papírem je přikryjeme a sekáčkem na maso je rozklepeme, aby byla tenká a na rozlohu co největší. Pak vrchní papír sejmeme. Maso osolíme a opepříme.
Připravená prsa naplníme nádivkou. Tu rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše v alespoň 1 cm silné vrstvě. Jeden, delší konec necháme směsí nepotřený (zhruba 1,5 cm od konce). Nyní roládu směrem k nepotřenému konci zarolujeme (Nepotřený konec slouží k tomu, aby náplň byla rovnoměrná. Když budete roládu rolovat, náplň se z ní bude lehce vysouvat a nezaplněný konec samovolně zaplní.).
Roládu svážeme provázkem, aby držela hezký tvar. Pak ji spolu s bylinkami zabalíme do alobalu. Vložíme ji do pekáče s mřížkou a poté do trouby. Zde ji pečeme při 180 °C zhruba 15 minut.
Mezitím si připravíme brusinkovou omáčku. Cibuli očistíme a opět necháme zesklovatět. Přidáme vývar, víno a naložené brusinky. Vše zamícháme a vaříme 10 minut. Nakonec zamícháme škrob a vaříme do zhoustnutí.
Po 15 minutách pečení vyndáme rolády z alobalu a zbavíme je provázku. Pak je polijeme připravenou omáčkou a dáme znovu péct. Tentokrát teplotu v troubě zvýšíme na 230 °C a pečeme je ještě 30 minut. Jednou za čas roládu polejeme sosem, který z ní na plech odkapává.
Hotovou roládu sejmeme z roštu, nakrájíme ji na plátky a poléváme zredukovanou omáčkou, která nám na plechu pod roládou pěkně zhoustla a získala plnější chuť.