Cibuli očistíme, přepůlíme a nakrájíme na plátky. Česnek očistíme a prolisujeme.
V pánvi rozpustíme trochu másla a cibuli na něm při mírné teplotě opékáme do zlatova (Trvá to zhruba 10 -15 minut.). Pak přidáme česnek a zlehka jej orestujeme. Následně do pánve vložíme větvičky tymiánu, přilijeme víno, vývar a balzamikový ocet a vaříme 5 minut, nebo tak dlouho, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu.
Troubu dáme předehřívat na 180 °C.
Než se omáčka zredukuje, nastrouháme si sýr nahrubo a uvaříme gnocchi dle návodu.
Uvařené gnocchi zamícháme do omáčky, lehce je opečeme, pak je nasypeme do pekáče, zasypeme je sýrem a v troubě vyhřáté na 180 °C pečeme 5 minut.