Nejprve si připravíme nízký plech, který vyložíme pečicím papírem.
Troubu dáme předehřívat na 160 °C.
Mrkev očistíme a nastrouháme najemno.
V menší misce promícháme mouku, skořici a kypřicí prášek.
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky dotuha vyšleháme.
Ke žloutkům přidáme cukr a šleháme je tak dlouho, dokud nenabydou na objemu.
Nyní všechny suroviny spojíme. K vyšlehaným bílkům nalijeme žloutky, přidáme mrkev a přisypeme moučnou směs. Metličkou vše opatrně promícháme, abychom získali krásně nadýchané těsto, které přendáme na plech vyložený pečicím papírem.
Těsto na plechu rovnoměrně rozprostřeme a poté jej pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C zhruba 15 minut.
Když je piškot upečený, vyndáme jej z trouby rovnou na utěrku. Roládu rychle po krátké straně zarolujeme a necháme ji vychladnout. Pak ji rozbalíme, sundáme z ní pečicí papír.
Nyní si připravíme krém. Do větší misky nalijeme obě smetany a mascarpone. Ručním mixérem vyšleháme tuhý krém. Polovinou krému roládu natřeme po celé ploše a zarolujeme ji. Z druhé poloviny krému odebereme tři lžíce stranou. Zbylým krémem natřeme roládu zvenku a následně ji obalíme v kokosu.
Zbylý krém promícháme s kakaem a za pomoci trezírovací špičky s dírkami vytvoříme hnízda, do kterých vložíme čokoládová vajíčka a lístky máty.