Řepu očistíme od slupky a poté ji nakrájíme na menší kostky. Vložíme je do menšího kastrolu, do kterého nalijeme vodu (300 ml), ocet a sůl. Takto řepu vaříme 30 minut.
Než řepa změkne, uvaříme si vejce. Vložíme je do kastrolku s vodou a dáme vařit. Od doby varu je vaříme 10 minut. Pak je scedíme a zalijeme studenou vodou, aby již dále nedocházely a když vychladnou, zbavíme je skořápky.
Vodu z uvařené řepy nalijeme do větší sklenice. Vložíme do ní vejce a takto je necháme do druhého dne nakládat.
Druhý den vejce vyjmeme, od špičky je přepůlíme a vyjmeme jim žloutky. Žloutky v misce rozmělníme vidličkou. Přidáme k nim majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, citronovou šťávu, pepř a sůl a vše dohladka umícháme.
Žloutkovou pomazánku vložíme do cukrářského sáčku s hvězdicovou hubičkou a žloutky jí hezky naplníme. Pak je dozdobíme bylinkami a můžeme podávat.