ĎÁBELSKÁ VEJCE ŘEPOU

2.8K

Ďábelská vejce k Velikonocům neodmyslitelně patří. Skvěle se hodí jako předkrm, nebo pohoštění pro návštěvu, která se za námi během těchto svátků přijde podívat. Tento pokrm můžete podávat na snídani, brunch nebo i jen tak na svačinu. Nejde jen o velikonoční nezbytnost, můžete si je udělat kdykoliv během roku!

Díky řepě, v níž jsou naložená, působí atraktivně, a ne jednoho tak nalákají k ochutnání. Vlastně mohou být i nápadem na to, jak zdělat velikonoční nadílku. I barvami obarvená vejce z koledy, která takto zpracujete, budou určitě působit hezky.

Zázračná řepa

Červená řepa je nejen chutná, ale je i skvělým přírodním barvivem. Vejce dokáže obarvit krásně do růžova a dát jim tak nejen jinou chuť, ale i barvu. Barví opravdu hodně, a tak je nasnadě si při její přípravě dávat pozor na to, kam ji pokládáte.

Kromě své jedinečné chutě a barvy je i významným zdrojem dusičnanů, které podporují dýchací systém a výkon mozku.

ĎÁBELSKÁ VEJCE S ŘEPOU

Porce 14 ks
Příprava 30 minutes

Co budete potřebovat

Na naložení

  • 7 vajec
  • 1 řepa velká
  • 500 ml vody
  • 200 ml octa
  • 1 bobkový list
  • 1 lžíce cukru
  • sůl

Na naplnění:

  • 1 lžíce majonézy menší
  • 1 lžíce zakysané smetany menší
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • černý mletý pepř
  • sůl

Postup

  • Řepu očistíme od slupky a poté ji nakrájíme na menší kostky. Vložíme je do menšího kastrolu, do kterého nalijeme vodu (300 ml), ocet a sůl. Takto řepu vaříme 30 minut.
  • Než řepa změkne, uvaříme si vejce. Vložíme je do kastrolku s vodou a dáme vařit. Od doby varu je vaříme 10 minut. Pak je scedíme a zalijeme studenou vodou, aby již dále nedocházely a když vychladnou, zbavíme je skořápky.
  • Vodu z uvařené řepy nalijeme do větší sklenice. Vložíme do ní vejce a takto je necháme do druhého dne nakládat.
  • Druhý den vejce vyjmeme, od špičky je přepůlíme a vyjmeme jim žloutky. Žloutky v misce rozmělníme vidličkou. Přidáme k nim majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, citronovou šťávu, pepř a sůl a vše dohladka umícháme.
  • Žloutkovou pomazánku vložíme do cukrářského sáčku s hvězdicovou hubičkou a žloutky jí hezky naplníme. Pak je dozdobíme bylinkami a můžeme podávat.
Autor: Markéta
Chod: Předkrmy
Klíčová slova: Řepa, Vejce, Velikonoce

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena