200mlsmetany na šlehánínejlépe nakombinovat 100 ml 31% a 100 ml 41%
1 a ½ lžícekakaapro lepší barvu nejlépe nakombinovat 1 lžíci klasického a ½ lžíce černého kakaa
6párůočí z cukrové polevy
čokoláda
Postup
Čepice
Jako první si připravíme překvapení, kterým budeme plnit čepice.
Prkénko, mřížku nebo podložku obalíme alobalem (Budeme na ni nechávat schnout čepice a díky alobalu nám půjdou po zaschnutí dobře odlepit.).
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a potom v ní namočíme sušenky tak, aby byly po celém povrchu hezky pokryté. Jednu po druhé pokládáme na podložku.
Nyní v čokoládě obalíme i kornouty (Okraj kornoutu dobře namočte, ať vám jde dobře přilepit k sušence.).
Kornout naplníme překvapením a položíme jej na v čokoládě obalenou sušenkou. Dobře je k sobě přitiskneme, aby držely.
Čepice necháme zcela zaschnout.
Hlava:
Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
Piškot nadrolíme. Přilijeme čokoládu, přidáme změklé máslo, mleté ořechy, citrónovou šťávu, i jemně strouhanou kůru, kakao a skořici. Vše promícháme a v ruce propracujeme tak, aby při zmáčknutí „těsto“ drželo tvar.
Nyní z těsta vytvarujeme 6 koulí. Lžičkou jim vytlačíme obličej. Přitiskneme oči a v lednici necháme ztuhnout.
Dozdobení:
Když je klobouk zaschlý a hlava zatuhlá, smícháme obě smetany s kakaem a vyšleháme je dotuha. Pak cukrářským sáčkem s děrovanou hubičkou nazdobíme hlavám vlasy. (Pokud nemáte děrovanou hubičku. Stačí použít jednorázový cukrářský sáček a do špičky napíchat špejlí několik 2 mm velkých děr. Nebo sáčku ustřihnout jen malou dírku a nazdobit vlasy jeden po druhém.).
Při zdobení necháme hlavám uprostřed holé místo a do něj lžicí nalijeme trochu rozehřáté čokolády. Potom k hlavám připevníme klobouk a čokoládu necháme dobře zaschnout. Možná budete muset klobouk podepřít, aby se během zasychání nesesunul (Pokud máte klobouk hodně naplněný, a tím pádem těžký, použijte při připevňování k hlavě párátko.).
Hotovým hlavám dozdobíme čokoládou klobouk a obočí a lžičkou jim vytvoříme ústa. Pak můžeme podávat.
Autor: Markéta
Chod: Dezert
Klíčová slova: Halloween, Pálení čarodějnic, Rady do kuchyně