Maso osolíme a opepříme. Pak ho na rozpálené pánvi zprudka opečeme ze všech stran (Trvá to cca 10 minut). Následně maso přendáme do pekáče (Zvolte pekáč, který má víko.).
Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Česnek očistíme a prolisujeme. Mrkev a celer očistíme a nastrouháme nahrubo.
V pánvi po mase rozpustíme sádlo a cibulku na něm necháme zesklovatět. Přidáme česnek, mrkev a celer a restujeme do změknutí. Poté přidáme rozmarýn a tymián. Přilijeme víno a vývar a přidáme rajčata. Lehce povaříme. Nakonec přidáme najemno nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu.
Připravenou směsí zalijeme maso a přiklopíme jej víkem (Pokud nemáte víko, použijte alobal.). Pekáč vložíme do trouby, kde maso pečeme na 130 C cca 6 hodin, dokud není hezky měkké a téměř se rozpadá.
Než se maso upeče, připravíme si oblíbenou přílohu. Já tentokrát zvolila mini slider houstičky, které jsem připravila z těsta na hotdog housky. Těsto jsem rozdělila na 20 houstiček a pekla 30 minut na 160 C. (Maso na tolik houstiček nevystačí, proto jsem některé nechala volné a využila je druhý den na svačinu.)
Ještě horké maso vyjmeme z pekáče a dvěma vidličkami natrháme. Omáčku propasírujeme a promícháme s masem.
Masem naplníme připravené bulky nebo jinou přílohu dle chuti.