Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
BOUCHAČKY JAKO POHOŠTĚNÍ
Příprava
40
minutes
minut
Co budete potřebovat
Na brambory:
750
g
malých brambor
120
g
rozpuštěného másla
2
stroužky
česneku
2
lžičky
mleté papriky
1
lžička
římského kmínu
sůl
černý mletý pepř
Na dokončení:
200
g
sušené šunky
200
g
zakysané smetany
1
lžička
citrónové šťávy
kůra z ¼ chemicky neošetřeného citrónu
sůl
černý mletý pepř
čerstvý kopr
Postup
Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Poté je necháme zcela vychladnout.
Dva plechy vyložíme pečícím papírem a každou bramboru za pomocí skleničky hezky rozmáčkneme.
Změklé máslo promíchané s prolisovaným česnekem, paprikou, římským kmínem, černým pepřem a solí a potom touto směsí brambory potřeme.
Takto připravené brambory pečeme v troubě při 200 °C zhruba 35 min.
Nyní připravíme dip ze zakysané smetany, citronové kůry, šťávy, pepře a soli.
Upečené brambory dozdobíjíme šunkou, dipem a čerstvým koprem.
Autor:
Markéta
Chod:
Pohoštění
Kuchyně:
Německo
Klíčová slova:
Brambory, párty, Pohoštění, Předkrmy, Sušená šunka