BOUCHAČKY JAKO POHOŠTĚNÍ

58

Bouchačky jsou celosvětový hit! Tak jednoduché a tak dobré!

Poprvé jsem rozmáčknuté brambory objevila před dvěma lety a zcela se do nich zamilovala. Od té doby jsem Vám je nabídla v několika receptech tak, jak je doma připravuji nejčastěji. Jsou skvělé jako příloha i jen tak na zob. Hezky nahradí i večeří a když je přidáte do salátu, získáte neotřelý bramborový salát, který si zamiluje celá rodina.

Bouchané brambory jsou i skvělým pohoštěním na párty nebo malé pohoštění pro návštěvu. Při posledním setkání s přáteli jsem je obložila jako chlebíček a jen se po nich zaprášilo. Zkuste je také. Toto je můj nový tip.

BOUCHAČKY JAKO POHOŠTĚNÍ

Příprava 40 minutes

Co budete potřebovat

Na brambory:

  • 750 g malých brambor
  • 120 g rozpuštěného másla
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžička římského kmínu
  • sůl
  • černý mletý pepř

Na dokončení:

  • 200 g sušené šunky
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • kůra z  ¼ chemicky neošetřeného citrónu
  • sůl
  • černý mletý pepř
  • čerstvý kopr

Postup

  • Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Poté je necháme zcela vychladnout.
  • Dva plechy vyložíme pečícím papírem a každou bramboru za pomocí skleničky hezky rozmáčkneme.
  • Změklé máslo promíchané s prolisovaným česnekem, paprikou, římským kmínem, černým pepřem a solí a potom touto směsí brambory potřeme.
  • Takto připravené brambory pečeme v troubě při 200 °C zhruba 35 min.
  • Nyní připravíme dip ze zakysané smetany, citronové kůry, šťávy, pepře a soli.
  • Upečené brambory dozdobíjíme šunkou, dipem a čerstvým koprem.
Autor: Markéta
Chod: Pohoštění
Kuchyně: Německo
Klíčová slova: Brambory, párty, Pohoštění, Předkrmy, Sušená šunka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




Close
© Copyright 2021. Všechna práva vyhrazena