Bouchačky jsou celosvětový hit! Tak jednoduché a tak dobré!
Poprvé jsem rozmáčknuté brambory objevila před dvěma lety a zcela se do nich zamilovala. Od té doby jsem Vám je nabídla v několika receptech tak, jak je doma připravuji nejčastěji. Jsou skvělé jako příloha i jen tak na zob. Hezky nahradí i večeří a když je přidáte do salátu, získáte neotřelý bramborový salát, který si zamiluje celá rodina.
Bouchané brambory jsou i skvělým pohoštěním na párty nebo malé pohoštění pro návštěvu. Při posledním setkání s přáteli jsem je obložila jako chlebíček a jen se po nich zaprášilo. Zkuste je také. Toto je můj nový tip.

BOUCHAČKY JAKO POHOŠTĚNÍ
Co budete potřebovat
Na brambory:
- 750 g malých brambor
- 120 g rozpuštěného másla
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky mleté papriky
- 1 lžička římského kmínu
- sůl
- černý mletý pepř
Na dokončení:
- 200 g sušené šunky
- 200 g zakysané smetany
- 1 lžička citrónové šťávy
- kůra z ¼ chemicky neošetřeného citrónu
- sůl
- černý mletý pepř
- čerstvý kopr
Postup
- Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Poté je necháme zcela vychladnout.
- Dva plechy vyložíme pečícím papírem a každou bramboru za pomocí skleničky hezky rozmáčkneme.
- Změklé máslo promíchané s prolisovaným česnekem, paprikou, římským kmínem, černým pepřem a solí a potom touto směsí brambory potřeme.
- Takto připravené brambory pečeme v troubě při 200 °C zhruba 35 min.
- Nyní připravíme dip ze zakysané smetany, citronové kůry, šťávy, pepře a soli.
- Upečené brambory dozdobíjíme šunkou, dipem a čerstvým koprem.

