Brambory oloupeme, nakrájíme je na menší kousky a dáme do osolené vody, ve které je uvaříme do měkka.
Dýni na kaši nakrájíme na měsíčky. Vložíme ji do menšího pekáče, který přikryjeme alobalem a dáme při 200 °C péct na 30 minut.
Vejce uvaříme natvrdo.
Než se vejce uvaří, připravíme si všechny ostatní suroviny. Cibule očistíme a nakrájíme je nadrobno. Česnek utřeme. Dýni na směs nakrájíme na malé kostičky a olivy na kolečka.
Ve velké pánvi si rozpálíme olej a cibuli na něm necháme zesklovatět. Poté přidáme česnek a lehce jej orestujeme. Nakonec přihodíme dýni, kterou necháme změknout. Nyní přišel čas do cibule zamíchat mleté maso. Dobře jej orestujeme a poté ochutíme kořením. Tedy solí, pepřem a mletou paprikou. Pak vše zalijeme rajčaty a necháme chvíli dusit. Na závěr do směsi zamícháme pokrájené olivy a v kráječi na vajíčka nadvakrát překrojená vejce. Vše pořádně promícháme a rozprostřeme do zapékací mísy.
Nyní si připravíme kaši. Uvařené brambory zalijeme teplým mlékem. Přidáme na kousky nakrájené máslo a lehce vše rozšťoucháme, poté metličkovým mixérem umixujeme kaši. Tři lžíce kaše přendáme do zdobicího sáčku s hvězdicovou hubičkou.
Dýni umixujeme tyčovým mixérem a přimícháme do zbylých brambor. Poté vše přeneseme do cukrářského sáčku a s jeho pomocí uděláme masové směsi pokrývku. Bramborovou kaší nazdobíme duchy. Oči jim uděláme z pepře. Vše lehce pokapeme rozpuštěným máslem a dáme do trouby vyhřáté na 160 °C na 30 minut zapéct.
Autor: Markéta
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Argentina
Klíčová slova: Dýně, Jídlo z jednoho hrnce, Kaše, mleté maso