Mouku promícháme s cukrem a pak tuto směs prosejeme na pracovní plochu. Přidáme vanilku, jemně strouhanou citrónovou kůru, žloutky a na kousky nakrájené máslo. Prsty máslo začneme jemně zapracovávat do mouky. Pak pokračujeme dlaní a vše zpracujeme v hladké těsto, které zabalíme a necháme v chladnu odpočívat do druhého dne.
Druhý den cukr, med, máslo, vanilku a smetanu vložíme do většího rendlíku. Vše promícháme a při mírné teplotě přivedeme k varu. Vaříme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Tedy zhruba 5 minut. Pak přidáme mandle, které ve směsi dobře promícháme a vše poté necháme 30 minut chladnout.
Mezitím těsto vyválíme na cca 3 mm silně a vykrájíme z něj kolečka, která přeneseme na plech vystlaný pečicím papírem.
Na kolečka rozprostřeme trochu mandlové směsi a v troubě vyhřáté na 170 °C je pečeme zhruba 15 minut (Pokud vám připadá, že hnědnou, přikrejte je po chvíli alobalem.).