Recept na tradiční hot cross buns najdete na blogu již z minulých let, proto si jej připravte dle receptu ZDE. Dnes Vám přinášíme recept na to, čím si bochánky naplnit.
Porce 4sandwiche
Příprava 1hodina
Co budete potřebovat
4hot cross buns
směs klíčkůnebo mladých lístků salátu
Na řízek
2velká kuřecí prsanebo 3 menší
1lžícedijonské hořčice
2vejce
2lžícemléka
100ghladké mouky
100gpanko strouhanky
pepř
sůl
Na zelí
250gčerveného sterilizovaného zelí
1malá cibule
2lžícemajonézy
pepř
sůl
Postup
Den před přípravou si naložíme maso. Kuřecí řízky očistíme a naporcujeme tak, aby byly hezky vysoké (cca 2,5 cm). Do uzavíratelné misky vložíme dijonskou hořčici, sůl a pepř a hezky směs promícháme. Poté do ní vložíme řízky a ze všech stran pečlivě obalíme. Misku přikryjeme a v lednici uchováme do druhého dne.
Druhý den si připravíme trojobal. Do jedné misky nebo hlubokého talíře nasypeme mouku. Do druhé vyklepneme vejce, přidáme mléko a trochu soli a směs vidličkou rozkvedláme. Do třetí vysypeme panko strouhanku. Řízky obalujeme postupně ve všech talířích. Nejprve v mouce, poté ve vejcích a na závěr v panko strouhance.
Ve vyšší pánvi rozpálíme tolik sádla nebo oleje, aby řízky při smažení byly do dvou třetin ponořené. Řízky do tuku vkládáme až když je dobře rozpálený (Pomoci Vám může test strouhankou, tedy pokud se drobek strouhanky ponořený do oleje začne ihned smažit, je připraven.). Řízky smažíme pozvolna z obou stran (Dobu přizpůsobte velikosti řízku, my smažili 4 minuty z každé strany.)
Než se řízky usmaží, připravíme zelí. Cibuli nakrájíme na co nejdrobněji a vložíme ji do misky. Zelí scedíme, ale šťávu nevylejeme, necháme ji bokem. Zelí vložíme do misky k cibuli, přidáme majonézu, dle chuti sůl a pepř a po promíchání ještě tolik šťávy, aby směs byla vláčná (Množství šťávy je vždy individuální, většinou se odvíjí od toho, zda máte domácí či kupované. Někdy šťávu přidávám, někdy to není třeba.)
Nyní již stačí vše sestavit. Hot cross buns v polovině prořízneme, na spod dáme zelí, na něj řízek, dále salát a vše přiklopíme horní houskou. Podáváme ještě teplé.
Poznámky
Nejlepší hot cross sandwich je takový, kde použijete čerstvé ještě horké, z trouby vytažené bulky. Pokud máte bulky ze druhého dne, můžete je před naplněním ještě lehce opéct, nebudou tolik vsakovat šťávu ze zelí. U čerstvých bulek je vsakování však žádoucí.