Jako první si upečeme housky na burger a necháme je zcela vychladnout (Recept naleznete zde nebo zde).
Sušená rajčata vložíme do misky a zalijeme je vodou, aby lehce nasákly vlhkost. Pak je dáme stranou, chvíli s nimi pracovat nebudeme.
Červenou čočku nasypeme do kastrolku a propláchneme ji vodou. Poté ji znovu vodou zalijeme a na plotně vaříme zhruba 7 minut do měkka. Následně čočku scedíme a přemístíme do foodprocessoru (nebo sekáčku).
Špenát propereme a vložíme do foodprocessoru k čočce. Dále přidáme hrášek, lehce překrájenou petrželku, očištěnou a na kolečka nakrájenou jarní cibulku (nať i bílou část), římský kmín a sůl a vše rozmixujeme dohladka na hezky zelenou pastu.
Nyní k zelené pastě do foodprocessoru přidáme vejce, ovesné vločky, mouku a najemno nastrouhaný parmezán a opět dáme mixovat. Tentokrát na konzistentní, ale lehce polohrubou hmotu (viz obrázek). Směs odložíme stranou, aby mouka a vločky nasákly vlhkost a dobře pojily.
Dále se vrhneme na rajčatovou pastu. Rajčata scedíme od vody, vložíme opět do sekáčku, přidáme majonézu a umixujeme do krásně hladké pasty.
Když si směs na placky odpočinula, začneme je smažit. Pánev lehce potřeme olejem a necháme ji zahřát. Těsto si pomyslně rozdělíme na 8 částí a po jedné odebíráme. Ruce si navlhčíme vodou, vložíme do nich jednu část těsta a vytvarujeme ji na Burgerovou placku, tu položíme na rozehřátou pánev a smažíme při střední teplotě 3 minuty. Následně placku otočíme a pečeme ještě 2-3 minuty. Takto pokračujeme se všemi dalšími kousky.
V mezičase smažení si prokrojíme housky (Ty můžeme nechat takto čerstvé, nebo je ještě lehce na grilu či pánvi rozkrojené z vnitřní strany opéct.) a připravíme zeleninu. Polníček propláchneme, okurku omyjeme a nakrájíme na kolečka.
Vše máme připraveno a nyní můžeme burger složit. Na dno housky naneseme pěknou vrstvu rajčatové pasty, na tu naklademe polníček a na něj položíme placku. Na placku poté navrstvíme plátky okurky a klíčky a vše poté ještě přiklopíme horní částí housky. Nyní máme hotovo!